StoryEditorOCM
Savjetitrud se isplati

Nemojte izbjegavati bob zbog teške probavljivosti - ogulite mu kožicu. Imamo super metodu i odličan recept!

Piše Spiza SD
15. svibnja 2023. - 08:05

U sezoni smo boba, vrlo zdrave i nutritivno vrijedne namirnice s kojom se da napraviti tako puno dobrih stvari da je prava šteta ne kuhati ga što češće. Neki mu nalaze manu u teškoj probavljivosti, ali tome se lako da doskočiti guljenjem kožice sa zrnja, samo se treba malo potruditi.

Postoji više metoda za taj postupak, a najpopularnije uključuje kratko kuhanje u kipućoj vodi, nakon čega je, kako tvrde pobornici te metode, poprilično lako ukloniti teško probavljivu kožicu.

Pronašli smo još jednu metodu koja umjesto kuhanja koristi zamrzavanje. Pogledajte kako se izvodi, a u nastavku ćete pronaći recept za vrlo ukusno varivo koje vam, zahvaljujući ovoj metodi, neće nimalo teško pasti.

 

Varivo od boba sa suhim mesom

Sastojci:

300 g očišćenog boba
250 g suhog mesa po iz...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. studeni 2024 12:20