Ukusne i slasne sarme jelo su bez kojeg je mnogima nezamisliv doček Nove godine ii novogodišnji ručak. Kad su dobro pripremljene, pravi su specijalitet, a pored toga, "dižu iz mrtvih" kad je riječ o blagdanskom pretjerivanju. No nije li frustrirajuće kad vam sarme, nakon što ste se oko pripreme baš pošteno potrudili, ispadnu tvrde i suhe?
Kako biste to spriječili, pomoći će vam mali trik. Sve što trebate napraviti je uobičajenim sastojcima iz recepta po kojem ih radite dodati još jedan: sasvim običnu vodu. Vidjet ćete kako će u konačnici biti ne samo sočnije, nego i mekše.
Osim toga, uz pomoć ovog trika spriječit ćete da nadjev ostane neugodno zbijen, što je osobito važno za one koji iz različitih razloga izbjegavaju dodati rižu.
Ako je meso od kojih ste ih radili vrlo krto, bilo da se tako, eto, potrefilo ili ste namjerno izbjegli višak životinjske masnoće, evo vam i bonus savjet: pored vode dodajte i malo ulja.
Nakon što ste umiješali ove "tajne" sastojke, pričekajte 15-ak minuta prije nego nastavite s pripremom, kako bi se tekućina dobro upila i prožala cijeli nadjev.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....