Svi volimo klasičnu pitu od šljiva i svi imamo obiteljski recept (ili smo ga barem užicali od susjede ili prijateljice). No ako mislite da taj recept ne može postati još bolji, varate se. Sve što trebate napraviti idući put kad budete pekli pitu od šljiva, a mi vam preporučujemo da to bude što prije jer baš su u "stađunu", u svoj uobičajeni recept uklopite dva mala dodatka. Jedan će ići u nadjev, drugi u tijesto.
Po pitanju nadjeva, narezanim šljivama, uz šećer i cimet, obavezno dodajte 2 žlice krušnih mrvica. Mrvice će upiti sok koji će pustiti šljive i tako povezati nadjev, a pored toga će spriječiti da se sav sok pretvori u ljepljivi sirup pa će nadjev biti sočniji i ukusniji.
Što se tiče tijesta, njega trebate podijeliti na dva dijela pa jedan iskoristiti ka...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....