Ako ste u posljednje vrijeme prolazili Ulicom kralja Petra Krešimira IV., sigurno ste primijetili prostor restorana "Picasso", koji je u staru gradsku jezgru donio šarenilo i dašak newyorških bistroa. Splitskoj publici, ali i brojnim turistima koji ovdje dolaze, nude vrhunsku kombinaciju napoletanskih pizza i jedinstvenih koktela po pristupačnim cijenama, a poseban bonus je popust za domaće, koji je na snazi tijekom svih godišnjih doba. Inspiracija za dizajn bio je španjolski slikar i jedan od začetnika kubizma Pablo Picasso, a posjetitelji u restoranu mogu uživati i u rekreacijama njegovih poznatih djela poput "Dječaka s lulom" i "Gospođica iz Avignona".
Poseban naglasak stavili su na pripremu tradicionalne napuljske pizze, a sve sastojke uvoze iz Italije kako bi sačuvali autentičan okus i doživljaj. Koriste pelate San Marzano iz talijanske Kampanije, koji slove za jedne od najboljih na svijetu. Potječu iz gradića San Marzano sul Sarno, u provinciji Salerno blizu Napulja, a u početku su se rajčice od kojih se pravi ovaj pelat uzgajale na vulkanskom tlu u blizini Vezuva. Kažu da je tijesto ključan dio napoletanske pizze, a picajoli u "Picassu" vjerni su caputo tijestu, na koje izvrsno idu talijanska mozzarella i pršut San Daniele. Kombinacija vrhunskih sastojaka gostima na tanjuru donosi prave napoletanske okuse.
Tako možete birati između tradicionalne marinare, margarite i capricciose, mediteranske pizze s mariniranim kozicama, pizze s ‘nduja kobasicom, s bresaolom, mortadelom i pistacijom, tartufima i brojnim drugim. U ponudi su i vrhunske salate, a osim klasične Cezar salate, možete uživati u salati s feta sirom, dimljenim lososom, s tunom ili u tradicionalnoj caprese salati.
Osim po pizzi, "Picasso" je poznat i po svojoj visokoj miksologiji, a koktel-majstor Vito Juričić osmislio je veliki broj koktela kuće. Na njihovoj koktel-karti pronaći ćete i vječne klasike poput Negronija, Margarite, Toma Collinsa, Palome, Moscow Mulea i brojnih drugih. Ako ste zainteresirani za uživanje u novim okusima, tu su brojni signature kokteli poput "Mystery of Art" s ginom, sakeom, yuzuom, umeshuom, limunskom travom, jabukom i šljivom ili "The Old Guitarist" s Bacardijem, pelinkovcem, disaronnom, mandarinom i limunom.
Ambijent u restoranu zaista je poseban, a većina ljudi kaže da uopće nema osjećaj da se nalaze u Splitu. Poseban skriveni dragulj je krovna terasa, koja s jedne strane nudi veličanstveni pogled na Jupiterov hram, a s druge strane na Porta occidentalis, odnosno Željezna vrata Dioklecijanove palače i jednu od najljepših splitskih plemićkih palača, koja je pripadala obitelji Cipriani Benedetti. "Picasso" je pronašao izvrstan spoj Splita, Italije i Pabla Picassa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....