U okviru priprema za božićno-novogodišnje blagdane, ovih se dana među najvažnija pitanja nametnulo ono hoće li u ponudi biti dovoljno mesa odojka i hoće li njegova cijena nadmašiti onu mlade janjetine. Pa se onda izvlače podaci o skokovitom porastu cijena mesa odojka u odnosu na godinu prije, a tomu se dodaju porasti cijena cijelog spektra namirnica na koje se u Hrvatskoj troši najveći dio kućnih proračuna.
I sve je to točno, ali najtočnija je konstatacija da su u Hrvatskoj mala primanja zaposlenih, a još manja umirovljenika, da smo, zapravo, u odnosu na građane zapadnoeuropskih zemalja u svekolikom debelom zaostatku.
Lijepo bi i poželjno bilo da se na obiteljskim stolovima na Badnjak, dan pučkog tradicijskog posta, nađu plodovi "iznikli" iz mora, ponajprije udomaćeni suh...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....