StoryEditorOCM
Pričei još bi veću plaću

Chef Savanović: ‘Pune su kužine neznalica! Mesar im reže meso, kupe gotov umak, ubace u mikrovalnu i misle da su kuhari‘

Piše Tanja Šimundić Bendić
4. kolovoza 2023. - 10:05

Ove nam beskrupulozne turističke sezone dobro zarađuju gazde brojnih ugostiteljskih objekata, no na valu plaće o kojima brojni sanjaju plivaju i brojni konobari, kuhari, picajoli, majstori od roštilja, peračice posuđa...

Radna snaga u restoranima, fast foodovima, zalogajnicama, pizzerijama nije nimalo naivna. Brojni od njih su, koristeći neviđeni manjak ugostiteljskih djelatnika, počeli ucjenjivati gazde tražeći veću plaću ili, u suprotnom, odlaze u drugi lokal. Često i susjedni. Najgore je u toj priči što su brojni od ucjenjivača u osnovi samo priučeni ugostiteljski djelatnici, pristigli iz branši koji s kužinom i tacnom veze nemaju. Da se tu vrte visoke cifre, svjedoči nam podosta ugostitelja. Kažu oni nama, a mi prenosimo vama, da picajol mjesečno uprihodi i do 2500 eura, konoba...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. studeni 2024 18:14