StoryEditor
ShowbizOporavak od Covid-19

Zvijezda ‘Breaking Bada‘, Bryan Cranston, otkrio da je nedavno prebolio koronavirus te da donira krvnu plazmu: Pomislio sam da bih mogao pomoći

Piše PSD.
31. srpnja 2020. - 13:06
Ray Tang/AFP

Bryan Cranston, glumac poznat po ulogama u serijama "Breaking Bad" i "Malcolm u sredini", otkrio je da je bolovao od koronavirusa, no da se i uspješno oporavio, javlja Daily Mail.

64-godišnja glumačka zvijezda objavila je na svome Instagramu video u kojemu objašnjava važnost donacije krvi i krvne plazme. Kazao je tek da je "Covid-19 prebolio prije nekog vremena", no upozorio na važnost darivanja krvi.

Uz obveznu zaštitnu masku prije posjeta klinici, Cranston je progovorio i o važnosti njihova nošenja. Njegovih 2,5 milijuna pratitelja u komentarima su podržali glumčeva nastojanja da proširi poruke važne za društvo.

"Želio bih vam reći da sam prebolio Covid-19 prije nekog vremena. Imao sam sreće i simptomi su bili vrlo blagi. Onda sam pomislio da bih mogao još nešto učiniti", kazao je Cranston kojeg u sljedećem kadru vidimo kako sjedi u stolici za doniranje plazme dok mu medicinski tehničar objašnjava čitav postupak pri kojem se krv stavlja u centrifugu čime se odvajaju crvene krvne stanice i plazma.

"Čitav postupak traje oko sat vremena, hvala Bogu na starim filmovima", kaže Cranston spremajući se tijekom procesa pogledati film iz 1957., "Lice u gomili".

"Ne zaboravite prati ruke, držati socijalnu distancu i nositi masku", poručuje Cranston na kraju videa.

Iako korištenje krvne plazme onih koji su preboljeli Covid-19 nije rješenje za oboljele, smatra se kako nekima može pomoći u bržem oporavku. Studije na ovu temu nisu do kraja ni u cijelosti temeljito provedene.

Video je Cranston objavio u trenutku kad broj zaraženih u SAD-u nezaustavljivo raste, a broj umrlih premašuje 150.000. 

Posljednji projekt glumca kojeg je proslavila serija "Breaking Bad", filmski je nastavak iste, pod nazivom "El Camino", a uskoro bi trebao izaći i film "Jedan i jedini Ivan" u kojem Cranston glumi čovjeka koji spašava mladog gorilu i istrenira ga za nastup pred turistima, no nakon nekog vremena Ivan bježi kako bi pronašao svoju izgubljenu sestru. Film bi trebao premijerno biti prikazan 21. kolovoza na streming kanalu produkcijske kuće Disney. 

Izdvojeno

02. kolovoz 2020 15:20