StoryEditor
ShowbizFinancijski neovisni

Suradnja s Netflixom teška je 150 milijuna dolara? Meghan i Harry potpisali ugovor sa streaming servisom nakon što su osnovali vlastitu tvrtku

3. rujna 2020. - 13:17
Daniel Leal-Olivas/AFP

Ugovor koji su Meghan Markle i princ Harry potpisali sa streaming servisom Netflix mogao bi biti vrijedan čak 150 milijuna dolara, tvrde poznavatelji prilika u Hollywoodu. Harry i Meghan su nedavno osnovali producentsku tvrtku čije ime još nije poznato, a bavit će se proizvodnjom dokumentaraca, filmova, televizijskih sadržaja i dječjih programa.

Nakon što su ovog proljeća napustili pozicije starijih članova kraljevske obitelji i nedavno u Santa Barbari u Kaliforniji kupili imanje za 14,7 milijuna dolara, bilo je jasno da će svoju financijsku neovisnost prvenstveno pokušati osigurati u Hollywoodu. Harry i Meghan kažu da će fokus njihove suradnje s Netflixom biti na stvaranju sadržaja koji informira, ali i daje nadu.

„Budući da smo novi roditelji, stvaranje inspirativnih obiteljskih programa je također važno za nas”, poručili su Meghan i Harry. Meghan tvrdi da se nema namjeru vratiti glumačkom poslu, ali to, naravno, ne znači da se neće pojaviti ispred kamere u dokumentarnim programima, kao i Harry.

Prvi Meghanin posao nakon napuštanja kraljevske obitelji bila je naracija dokumentarca o slonovima za Disney Plus. Taj je posao za nju „užicao” Harry, hvaleći njezine glasovne sposobnosti Disneyevu predsjedniku Bobu Igeru na londonskoj premijeri filma „Kralj lavova” prošlog ljeta. Harry je slijedio njezin primjer i pojavio se u Netflixovom dokumentarcu „Risin Phoenix” o paraolimpijskim igrama, koji je prikazan 26. kolovoza.

Čim su Harry i Meghan najavili namjeru da napuste kraljevsku obitelj, iz Netflixa su poručili da bi rado surađivali s njima. Sklapanje njihova ugovora podsjeća na istu stvar koju su prije dvije godine napravili bivši američki predsjednik Barack Obama i njegova supruga Michelle. Njihov ugovor s Netflixom navodno je težak 300 milijuna dolara.

Amazon i Facebook su također bili zainteresirani za suradnju s Meghan i Harryjem, ali Netflix, koji je vrijedan oko 187 milijardi dolara i ima 193 milijuna pretplatnika, ima najdublji džep u Hollywoodu. A Meghan i Harry moraju zarađivati dovoljno za održavanje svog skupog imanja i životni stil kakav se očekuje od celebrityja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

29. listopad 2020 14:05