StoryEditor
ShowbizSve su mu oduzeli

Princu Harry kraljevska obitelj zadala još jedan udarac, ostao bez posljednje titule: ‘Emotivan je, demoraliziran, došao je kraj...‘

13. rujna 2020. - 14:44
Tolga Akmen/AFP

Britanski tabloid Mirror javlja kako je princ Harry 'emotivan i demoraliziran' nakon što mu je oduzeta vojna titula. Prema Omidu Scobieu i Carolyn Durand, autorima biografije "Pronalaženje slobode", vojvoda od Sussexa bio je prisiljen odreći se svojih ceremonijalnih uloga u britanskoj vojsci što je posebno emotivno doživio. 

- Od svih titula i općenito privilegija kojih se morao odreći po službenom izlasku iz kraljevske obitelji, najdemoralizirajući dio bio je oduzimanje počasnih vojnih imenovanja koja su mu dodijeljena kao članu obitelji.

Kao umirovljeni vojnik, Harry bi uvijek mogao nositi svoje medalje, ali više nije mogao nositi uniformu kao kapetan Kraljevskih marinaca, počasni zapovjednik Kraljevskog ratnog zrakoplovstva i počasni general Kraljevske mornarice. Ovim je ulogama došao kraj - tvrdi biografija, a prenosi Mirror.

Harry je pak obećao da će održavati veze s vojnicima nakon napuštanja snaga 2015. godine, izvještava Daily Star.
- Dok sam bio u vojsci nisam bio princ, bio sam samo Harry - kazao je svojedobno Harry pa ne čudi što ga je ova vijest toliko pogodila.

Inače Harry i Meghan nedavno su sa streaming servisom Netflix potpisali ugovor vrijedan čak 150 milijuna dolara. Par je osnovao producentsku tvrtku čije ime još nije poznato, a bavit će se proizvodnjom dokumentaraca, filmova, televizijskih sadržaja i dječjih programa.

Reed Hastings, jedan od osnivača Netflixa, izjavio je kako su se princ Harry i Meghan Markle neko vrijeme "prodavali" svim većim tvrtkama u zabavljačkoj industriji, među kojima su Disney i Apple, prije nego što su sklopili unosan ugovor s Netflixom, za koji se tvrdi da je vrijedan oko 150 milijuna dolara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

14. listopad 2020 20:19