StoryEditor
Showbiz‘Dodikova TV‘

Pokreće se nova regionalna ‘UNA TV‘: na ekranima će biti puno poznatih lica od Severine, Ivane Paradžiković, do Josipa Šarića, Matee Dominiković, Maje Bajamić…

30. rujna 2021. - 15:32

Već duže vrijeme naveliko se govori o novom velikom projektu medijskog menadžera Dejana Jocića, koji iza sebe ima niz projekata u Srbiji i Europi. Riječ je o novoj regionalnoj televiziji „UNA TV“ čije bi emitiranje trebalo početi najkasnije do kraja ove godine, a projekt je prošli tjedan predstavljen na 14. Weekend Media Festivalu u Rovinju.

News program bi se istovremeno počeo emitirati u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovine, a u Beogradu, Zagrebu i Sarajevu, osnivaju se posebne news redakcije. Očekuje se da će televizijski program i digitalne sadržaje gledati oko 10 milijuna gledatelja, a emitirat će se putem telekomskih operatera i interneta.

Već je objavljeno kako će dio tima biti novinarka Ivana Paradžiković, donedavna zvijezda Nove TV, a kao što je već objavila Slobodna Dalmacija, očekuje se i da će Severina Vučković imati svoj talk show. Također od 1. listopada timu se priključuje iskusni  tv reporter Josip Šarić s RTL-a koji je prije toga radio na Al Jazeere Balkan i na HRT-u. Šarić je za svoj rad dobio tri nagrade HND-a, od čega su dvije za izvještavanje, a jedna za novinara godine.

image
Darko Tomaš/Cropix

Na "UNU TV" prelazi i mlada zagrebačka novinarka Matea Dominiković, čija su javljanja uživo gledatelji mogli pratiti na N1 televiziji. Matea je počela raditi na RTL-u u sportskoj redakciji, ubrzo se prebacila u informativni program RTL-a, te potom otišla na N1. Dio tima bit će i skladatelj i pjevač narodne glazbe Haris Džinović te beogradski glumac Andrija Kuzmanović kao i voditelj Frano Ridjan, pjevačica Maja Bajamić, glumac Stefan Bundalo i novinarka Dejana Rosuljaš. Šuškalo se kako će na „UNU TV“ ići i RTL-ova novinarka i urednica Mojmira Pastorčić, kao i Domagoj Novokmet, no za njihove transfere nema još potvrde.

Direktor informativnog programa "Une TV" je Zoran Kusovac, čovjek s dugogodišnjim novinarskim, uredničkim i menadžerskim iskustvom u vodećim engleskim i američkim informativnim TV stanicama i pokretač prve digitalne televizije u regiji, Fox TV-a. Idejni tvorac ambicioznog projekta Dejan Jocić izjavio je da će se budućnost televizije zasnivati ​​na audio-vizuelnom sadržaju, na autentičnosti, voditeljima, i prije svega na čovjeku.

- Televizija nam ne znači ništa bez ljudi, zato smo se fokusirali na dovođenje zanimljivih lica koja će vratiti zabavu i autentičnost na ekrane. UNA će imati jedinstvenu digitalnu platformu čiji će sadržaj omogućiti interaktivnu komunikaciju sa korisnicima. Ali ključ je autentičnost, jer ako nemaš autentičnost, nemaš ni pratitelje, i to je nova zakonitost - rekao je Jocić na panelu “Budućnost televizije”.

Zanimljivo je kako je jedan od suvlasnika UNA TV-a Igor Dodik, sin Milorada Dodika, člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske. Dodik mlađi vrlo je aktivan na Twitteru, vrlo često dijeli i svoje političke stavove i fotografije svoga oca. Tako je u ožujku ove godine na Twitteru podijelio sliku s helikopterom u pozadini, a Miloradom Dodikom u prvom planu, u odijelu, sa sunčanim naočalama. 

„Kako moćna slika! Nije sto mi je otac, baš je faca!“, napisao je Igor Dodik.

Igor Dodik i njegova sestra Gorica u lipnju su javno objavili koje tvrtke imaju nakon što ih je gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković prozvao oko broja tvrtki koje su u njihovom vlasništvu, rekavši da “bato i seka imaju 60 kompanija”. Igor i Gorica Dodik naveli su pak kako su Stanivukovićeve tvrdnje netočne i da “namjerno kreira pogrešnu i iskrivljenu sliku, izazivajući time negativne emocije i percepciju građana u vezi s njima i njihovim obiteljima”.

Matea Dominiković: Odluka nije bila laka!

- Odluka nije bila laka jer ipak sam na N1 provela više od četiri godine i zahvaljujem im se na ukazanoj prilici. Na odlazak na UNA TV odlučila sam se zbog sjajne ekipe koja će biti u Informativnom programu, a pored toga očito mi je trebala nova energija, izazov u karijeri - kazala je za Jutarnji list 30-godišnja novinarka N1 televizije  Matea Dominiković.  

 

item - id = 1131320
related id = 0 -> 1136868
related id = 1 -> 1136559
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 00:47