StoryEditor
ShowbizOD KANCONE DO MIŠE

Nekim je Splićanima Pecin koncert iz busa bio skroman, ali skandiralo se, razvijalo zastave: kad je kleknuo na travu, nastao je show! Imamo sve snimke

Piše M.K.
8. svibnja 2020. - 08:40
Tom Dubravec/Hanza Media

"Bacili su jednom sidro davno prije mog rođenja, ali imali su srce koje ne zna da se mijenja..." - pjevao je Marko Pecotić Peco iz autobusa, dok ga je pratila kolona automobila kao da je pir.

Dok su vozili oko Hajdukovog stadiona jasno je bilo da su modificirani stihovi Mišinog hita, "ja ne mogu drugo nego da ga ljubim", bili posvećeni voljenom klubu, dok su sirene iz auta svirale podršku.

image
Tom Dubravec/Cropix


"Ovako je bilo nakon tri sata pivanja. Emocije su zajebana stvar... Svitu hvala. Ostavili smo srce i tilo i glas" - napisao je Peco na Facebooku, uz objavu videa.

Splitski pjevač jučer je, naime, u čast Svetog Duje i dana grada Splita održao koncert na tzv. "pokretnoj pozornici", prolazeći brojne splitske kvartove.


Sve je krenulo u 18 sati s taxi stajališta kraj Turističke palače na Rivi, odakle je autobus sa raspjevanim Pecom i Silvijom Dvornik, koju mnogi znaju kao splitsku stilisticu, ali i vlasnicu lijepoga vokala, nekadašnju članicu grupe "Viva", nastavio prema Bačvicama.

image
Tom Dubravec/Hanza Media


Hitove, talijanske kancone i evergreene peco i Silvija pjevali su na Firulama, Križinama, Mertojaku, kraj Elekrodalmacije, Kili, Pujankama, kraj Kampusa, u Vukovarskoj, na Kacunaru, Kmanu, Brdima, u Dubrovačkoj kraj HNK, na Skalicama, Starom placu, kraj kafića Krom, na Poljudu...

image
Tom Dubravec/Hanza Media


Premda su brojni Splićani zamjerili skromnost programa i nisu se pronašli u ovoj vrsti zabave, brojni su bome i oni kojima je Pecina đirada baš legla.

image
Tom Dubravec/Hanza Media


Naš fotoreporter Tom Dubravec zabilježio je brojne kadrove, u kojima su se razvijale zastave na teracama, ekipa oduševljeno dočekivala autobus i pjevala s glazbenicima, a vrhunac se zbio kad je Peco ponesen uzbuđenjem izašao iz busa i na travnjaku dao srce.

image
Tom Dubravec/Hanza Media
image
Tom Dubravec/Hanza Media


Bilo je klečanja, bilo je euforije, pogledajte video.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. rujan 2020 08:02