StoryEditor
ShowbizU zanimljivom društvu

Nakon što ju je na prošlom planinarenju morao spašavati HGSS, Ivana Paradžiković opet je otišla na Papuk: ‘Više nisam amater‘

Piše PSD
16. srpnja 2021. - 16:22

Ivana Paradžiković otišla je planinariti na Papuk s prijateljicom Marinkom Marković koja ju je spletom neobičnih okolnosti već dva puta spasila iz posve različitih neprilika.

Kada se voditeljca u listopadu prošle godine po prvi put odlučila otići na planinarenje doživjela je jako neugodno iskustvo. S dvoje prijatelja i psima, uhvatio je mrak i izgubila se u šumi. Nije bilo druge nego pozvati HGSS da im pomogne.

Nije mogla vjerovati tko ju je došao spasiti. Bila je to Marinka koja je njenoj obitelji pomogla da 1991. nakon pada Vukovara pobjegnu i 'spase živu glavu'.

Ovoga puta, Paradžiković zato ništa nije prepustila slučaju, pa se na planinarenje zaputila upravo s Marikom s kojom ju je prošla nezgoda opet spojila. Isto tako, ispravila je amaterske greške i na izlet krenula dobro opremljena.

"Paradžiković na Papuku, epizoda druga. Ovoga se puta nisam izgubila. Sada sam se pronašla. Kako više nisam amater naučila sam kako se ide u šumu. U punoj spremi! Svjetleći štapić od zagrebačkih vatrogasaca, ako me opet, ne dao Bog više, uhvati mrak. Personal locator beacon koji sam dobila na poklon kada sam se zadnji put izgubila i zbog kojeg više nikada neću biti izgubljena, jer jednim pritiskom na gumb, on preko satelita odmah šalje poziv upomoć," napisala je novinarka.

"Ali najvažnije za avanturu, ovoga me puta na Papuk povela sama Marika Marić, ista koja me spasila zadnji put, prijateljica na koju sam beskrajno ponosna, kao i na sve članove HGSS-a. Tek sam sada, iz prve ruke, nekog sebi bliskog, vidjela i doživjela kako izgleda njihov život. 0-24 stand by, jer kada netko nazove, oni ostavljaju svoje živote i hitno spašavaju tuđe. I to čine potpuno besplatno. Uostalom, kao da to može imati neku cijenu. To činiš jer si ispravan čovjek. Kada narastem i ja želim biti HGSS," dodala je.

item - id = 1113216
related id = 0 -> 1129335
related id = 1 -> 1129312
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2021 06:16