StoryEditor
ShowbizKriva je politika

Nakon 24 godine otkriven pravi razlog zašto je princeza Diana bila u Parizu kobne noći u kojoj je izgubila život

Piše PSD
23. lipnja 2021. - 17:20

Prošle su 24 godine otkako je iznenadna i tragična smrt princeze Diane šokirala svijet. Bježeći od paparazza u Parizu imala je prometnu nesreću u kojoj je izgubila život. Ipak, do sada nitko nije znao zašto se te kobne noći ondje našla s obzirom da je prema rasporedu odavno trebala stići u London.

Otkriveno je da je princeza Diana u glavnom gradu Francuske provela nekoliko dodatnih dana zbog žestoke kampanje koja se protiv nje povela nakon što je javno progovorila o nagaznim minama. Njezin bivši vozač Colin Tebbutt rekao je kako ju je rasprava nastala nakon njezinog poziva za zabranu mina uvjerio da ostane duže od planiranog, prenosi The Sun.

image
Dave Gaywood/AFP

Očekivalo se da će se vratiti u London 28. kolovoza, ali nakon što je po tko zna koji put završila na svim naslovnicama odlučila se produljiti boravak na kopnu Europe. Naime, zbog njenog angažmana ružno su je napali britanski torijevci uspoređujući je sa starletama koje koriste ekološka i mirovna pitanja za vlastitu promociju.

"Nije se vratila u četvrtak prema rasporedu jer su je torijevci ponovno napadali zbog njenog angažmana po pitanju nagaznih mina. Optuživali su je da je kampanju koristila za poboljšanje vlastite slike u javnosti, što ju je gadno uznemirilo. Stoga nas je kontaktirala i rekla da želi odgoditi svu gnjavažu koja će je čekati u Velikoj Britaniji. Umjesto toga vratit će se tijekom vikenda," rekao je Tebbutt za Daily Mail.

image
Pierre Boussel/AFP

Tko je bio s princezom Dianom u Parizu?

36-godišnjakinja je u Pariz stigla sa tadašnjim dečkom, egipatskim filmskim producentom Dodijem Al Fayedom. U grad svijetla su stali vraćajući se sa zajedničkog odmora na njegovoj luksuznoj jahti na kojoj su proveli devet dana. U trenutku tragedije u automobilu su bili i njezin vozač Henri Paul i tjelesni čuvar Trevor Rees-Jones.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. srpanj 2021 23:59