StoryEditor
ShowbizMalo veselja

Mislili ste da od Eurosonga nema baš ništa? Ove subote navečer slijedi ugodno iznenađenje za sve ljubitelje, znamo o čemu se radi i tko nastupa

Piše M. G.
7. svibnja 2020. - 13:08

Kad su već ljubitelji Pjesme Eurovizije zbog pandemije koronavirusa ostali uskraćeni za praćenje ovogodišnjeg europskog glazbenog nadmetanja u Rotterdamu, ekipa domaćeg portala eurosong.hr odlučila ih je razveseliti premijernim izdanjem nove YouTube emisije "Eurosong od doma" koja će se emitirati ove subote, 9. svibnja, u 20 sati, na YouTube kanalu EurosongHR.

Četrnaest domaćih izvođača će iz udobnosti svoga doma u akustičnoj verziji otpjevati više od trideset hitova s Dore i Eurosonga, a posjetitelji portala eurosong.hr će, sudjelovanjem u anketi nakon emisije, moći odabrati i najbolji nastup večeri.

Među izvođačima koji će u subotu navečer zapjevati iz svojih domova su Franka, Damir Kedžo, Kraljevi ulice, Lidija Horvat Dunjko, Luka Nižetić, Bojan Jambrošić, Antonija Šola, Jure Brkljača, Elis Lovrić, Aklea Neon, Lea Mijatović, Mia Negovetić, Domenica i Neda Parmać.

Lidija Horvat Dunjko izvest će "Nostalgiju” koja je 1995. godine osvojila prvi top 10 rezultat za Hrvatsku, a i Neda Parmać pripremila je poseban nastup, desetljeće nakon eurovizijskog nastupa sa skupinom Feminnem i pjesmom "Lako je sve". Kako zvuči "Crazy" u ponoćnom sessionu te najveći hit Eurosonga 2018. pokazat će Franka, Kraljevi ulice donijet će dašak nostalgije za nekadašnjim Eurosongom, a aktualni pobjednik Dore Damir Kedžo izvesti "Divlji vjetre" i jedan veliki eurovizijski hit iz devedesetih.

Luka Nižetić razveselit će gledatelje YouTube emisije svojim "Proljećem", Domenica otplesati dvije nezaboravne koreografije s Dore, a Antonija Šola, prvi put nakon 2003. godine, kada je nastupila na Dori pod umjetničkim imenom Tonka, izvesti debitantsku pjesmu "Dođi najbrže". YouTube emisija bit će prilika i za podsjećanje na ovogodišnju Doru, pa će osim Kedže, svoje pjesme s hrvatskog izbora za pjesmu Europe izvesti i sjajna Mia Negovetić, kao i slavonska kantautorica Aklea Neon, čiji je nastup na protekloj Dori zaintrigirao javnost.

YouTube projektu "Eurosong od doma", pod vodstvo Ivana Horvata, glavnog urednika eurosong.hr-a, rado su se odazvali i Uršula Tolj, šefica nesuđene hrvatske delegacije za Pjesmu Eurovizije u Rotterdamu, Dalibor Petko, radijski i TV voditelj, ujedno i veliki obožavatelja Eurosonga, Duško Ćurlić, dugogodišnji HRT-ov komentator Eurosonga, te Andrej Babić, skladatelj eurovizijskih pjesama za Hrvatsku, BiH, Sloveniju i Portugal.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 01:57