StoryEditor
Showbizsnažna poruka

Meghan Markle potresena brutalnom smrću Georgea Floyda snimila video: Imam užasnu tremu dok ovo govorim, ali pogrešno je ne reći ništa

Piše Gloria.hr
4. lipnja 2020. - 14:32
Michele Spatari/AFP

Bivša članica kraljevske obitelji Meghan Markle na slobodi šalje još snažnije poruke mladima, tako je vojvotkinja učenicima svoje nekadašnje srednje škole poslala poruku koju će pamtiti do kraja života, prenosi Gloria.

Meghan Markle obratila se učenicima u svojoj staroj školi, a tijekom ekskluzivnog javljanja iskoristila je priliku da i sama pošalje snažnu poruku. Osvrnula se na ubojstvo Georgea Floyda, a ono što je posebno naglasila je "jedino pogrešno je ne reći baš ništa".

Vojvotkinja od Sussexa naglasila je da je njegov život važan, njezina snažna poruka odjeknula je u njezinoj staroj školi Immaculate Heart High School u Los Angelesu gdje trenutno živi s princem Harryjem i sinom Archiejem.

U razgovoru je naglasila da je jako nervozna, ali da želi govoriti o temi koja je uzdrmala Ameriku. Riječ je bila o Afroamerikancima koji su ubijeni od strane policije.

- Nisam sigurna što bi mogla reći, a da ima težinu koju zaslužuje. Imam veliku tremu dok ovo govorim, ali jedino pogrešno je o tome šutjeti. Želim naglasiti da su svi ti životi važni, i oni kojima znamo ime i onima za koje imena ne znamo, dodala je u emotivnoj poruci.

- Sada se ponovno moramo izgraditi, i znam da će mnogi ljudi reći 'Koliko ćemo puta to morati napraviti?' Onoliko koliko je potrebno, nastavila je Meghan koja je u razgovoru dala svima nadu u bolje sutra. "Vi ste oni koji će voditi s ljubavi i suosjećanjem i dići ćete hrabrije svoj glas. Koristite ga i snažnije nego prije. Morate biti naoružani empatijom za one koji ne vide svijet na isti način kao vi jer ste vi otvoreni prema različitosti kao i vaši učitelji u Immaculate Heartu", naglasila je.

Meghan je već kao djevojčica mijenjala svijet. Tada je 11-godišnja Meghan govorila o pitanjima spolova i kako su njezina pisma na tu temu dovela do promjene u televizijskim reklamama.

Naime, kada se svojedobno na TV-u pojavila reklama za perilicu posuđa pod sloganom 'žene diljem Amerike u borbi protiv masnih lonaca i tava', Meghan je odlučila napisati pismo u kojem naglašava kako je riječ o seksističkoj reklami te traži da se promijeni dio iz reklame te da umjesto 'žene' izgovore 'ljudi'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 12:49