StoryEditor
ShowbizSVOJI LJUDI

Meghan i Harry su se svuda nudili zabavljačkoj industriji, kad su potpisali s Netflixom bivši princ je Kraljevstvu vratio dug od tri milijuna dolara

Piše M. Č.
10. rujna 2020. - 13:27

Reed Hastings, jedan od osnivača Netflixa, izjavio je kako su se princ Harry i Meghan Markle neko vrijeme "prodavali" svim većim tvrtkama u zabavljačkoj industriji, među kojima su Disney i Apple, prije nego što su sklopili unosan ugovor s Netflixom, za koji se tvrdi da je vrijedan oko 150 milijuna dolara.

Hastings smatra da je to bio pametan potez para, koji je ovog proljeća napustio britansku kraljevsku obitelj, razmotrili su sve opcije prije nego što su se odlučili za Netflix, za koji će preko producentske tvrtke koju su osnovali kreirati dokumentarne, filmske i televizijske sadržaje, snažne priče koje će biti informativne i pružati nadu.

image
AFP


Nakon sklapanja ugovora sa streaming servisom, Harry je u cijelosti otplatio tri milijuna dolara novca poreznih obveznika utrošenog u preuređenje Frogmore Cottagea, kuće na imanju Windsor koju im je kraljica Elizabeta II. dala na korištenje nakon vjenčanja u svibnju 2018. godine.

Izuzetno vrijedna tvrtka

Za mnoge je to znak definitivnog raskida veza između Harryja i Meghan i Velike Britanije.

Netflix je trenutačno vrijedan 187 milijardi dolara, ima 193 milijuna pretplatnika u 190 zemalja i jedna je od najvrjednijih zabavljačkih tvrtki u svijetu.

Ugovor od 150 milijuna dolara s Meghan i Harryjem za Netflix je kap u moru, budući da će ove godine potrošiti više od 17 milijardi dolara za kupovanje i stvaranje filmskih i televizijskih sadržaja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

10. listopad 2020 13:48