StoryEditor
ShowbizNEPRSKANE POME I PAPRIKE

Gibonni o životu na Korčuli: Svaka moja marenda s Oliverom mogla je bit‘ epizoda za ‘Malo misto‘, to je neopisiv kolorit zafrkancije, podbadanja i vriđanja...

Piše Dolores Tolić/Gloria
25. lipnja 2021. - 17:00

Splitski glazbenik Zlatan Stipišić Gibonni (53), koji je početkom svibnja objavio jedanaesti studijski album “U po’ ure”, ovaj put ga neće promovirati na velikim kon­­­certima, nego na “mala vrata” - nastupima pred manje ljudi.

Tako je, naime, pogorša li se si­­­tuacija s pandemijom, manja šansa da će ih morati otkazati - što mu se u trideset godina samostalne karijere nikada nije dogodilo, piše Gloria

No, i za te nastupe ozbiljno se priprema, pa ga je ta­­­ko ovih dana gotovo nemoguće uhvati­­ti i na pola sata.

Uz probe u masliniku blizu Ši­­­be­­­nika nedavno je u Zagrebu snimio spot za pjes­­­mu “Lažu fotografije”, jednu od njemu najdražih skladbi s albuma, koji se od danas može kupiti i na CD-u.

image
Luka Gerlanc/Cropix


Na snimanje je stigao s Korčule, gdje je sa suprugom Sa­­­njom i njihovim mlađim sinom, gimnazijalcem Lorenzom, pronašao mir otkako je počela pandemija.

Kako provodite vrijeme na otoku? 

- Sigurno bolje nego u gradu... Imam svoj glaz­­­­­­­beni studio, instrumente, Netflix, neprskane raj­­­čice i paprike. I, što je najvažnije, nemam sig­­nala za mobitel pa me nitko ne može dobiti. Svi moji pametniji kolege žive ili na selu, kao Paul McCartney, ili u Toskani, kao Sting. 

Ja sam odrastao u gradu i na asfaltu, ali kao da me šume i more zovu, mi smo familija. Na Korčuli sam od svoje druge godine. Brat moje pokojne bake Zlate je živio tamo, tako da mi je taj otok vreća zlata, vreća puna uspomena. 

Kako vam se supruga Sanja naviknula na otočni život?

- Sanja je rođena Komiška. Otočanka je i po genima i po izboru. Nama to nije problem, jer sam i ja Hvaranin. Kad je moj sin bio mali, normalno mu je bilo da mama zna vezat barku, odrastao je s time. Sjećam se da smo jednom u Vis uplovljavali trajektom, a mali je pitao: “Mama, je l’ ti sad moraš ić’ vezat’ brod?” 

image
Gibo i supruga Sanja na vjenčanju Roberta Zubera u Dubrovniku 2007. godine
Arhiva/Cropix


Možete li zamisliti život bez televizije i radija?

- Meni to ovisi o fazama. Ima mjeseci kada gledam svašta, a nekada i ne upalim televizor. Nikada nisam razmišljao jesam li rob toga ili nisam.

Koja vam je najdraža uspomena s Korčule vezana uz pokojnog Olivera?

- Nemate vi u Gloriji dovoljno novinskog prostora za sve moje uspomene s Oliverom. Svaka naša marenda je mogla biti epizoda u Oliverovoj omiljenoj seriji “Malo misto”.

image
Alan Bjelinski, Gibonni, Oliver i Ante Gelo
Goran Šebelić/Cropix


Počevši od njega i svih naših zajedničkih prijatelja koji su činili taj jedan neopisivi kolorit zafrkancije, podbadanja i vrijeđanja... To postoji samo na Mediteranu, taj običaj da najviše zadirkuješ one koje najviše voliš.

image
Gibonni i Vesna Dragojević Vesne snimljeni u Veloj Luci
Ante Čizmić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2022 06:51