StoryEditor
ShowbizLavina dobrote

Gibonni i Nikša Bratoš pokrenuli akciju darivanja instrumenata djeci oštećene sisačke Glazbene škole, uključili se i drugi: ‘Trebat će za zgradu...‘

Piše M. G.
2. siječnja 2021. - 10:22

Zlatan Stipišić Gibonni i Nikša Bratoš pokrenuli su akciju darivanja instrumenata djeci koja pohađaju sisačku Glazbenu školu Frana Lhotke, teško oštećenu u potresu 29. prosinca 2020..

"Evo jedne lijepe vijesti za početak Nove godine, Gibo i Nikša Bratoš odlučili su donirati instrumente djeci iz glazbene škole stradale u potresu i to je pokrenulo lavinu dobrote pa su se i drugi kolege glazbenici odlučili priključiti akciji", obznanjeno je na Gibonnijevom službenom Facebook profilu.

Objava je izazvala niz pozitivnih komentara obožavatelja omiljenog splitskog kantautora ("bio je i bit će uvijek ljudina", "svaka čast, velikani", "svaka čast, veliki ljudi i veliki muzičari", "tko će, nego Gibo"...), a među njima i onaj sisačke profesorice klavira Julijane Akrap: "Lijepa gesta... Iako, mislim da su nam instrumenti neoštećeni.. Al' trebat će za zgradu...".

O oštećenjima na Glazbenoj školi Frana Lhotke već je izvijestila uprava te sisačke obrazovne ustanove zamolivši financijsku pomoć za što skoriju obnovu 140 godina stare zgrade. Objavljen je i žiro račun za uplatu donacija u OTP banci: HR6924070001188006602; SWIFT: OTPVHR2X (opis plaćanja: donacija za obnovu zgrade).

"Dragi ljudi, potres je slomio našu školu i naša srca.. Za nas je danas dan žalosti... Od sutra glavu gore.. Ako treba, učiti, svirati i pjevati ćemo i u šatorima... A možda se dogodi i neko čudo... Uvijek poslije kiše dolazi sunce...", stoji u objavi sisačke glazbene škole uz video, koji prikazuje oštećenja u unutrašnjosti zgrade. Ravnatelj Tomislav Ivšić komentirao ga je riječima: "Za mene, jedan od najtužnijih dana u životu!"

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. siječanj 2022 22:35