StoryEditor
ShowbizNajnovija odluka

Eurosong je odgođen, a ima još loših vijesti za ovogodišnje izvođače: umjesto nastupa, dobit će CD, a tko ide dogodine odlučuje svaka država za sebe

Piše PSD
21. ožujka 2020. - 08:52
Goran Mehkek/Hanza Media

Najnovija odluka koja je došla iz stožera organizacije Eurosonga sigurno se neće svidjeti onima koji su svoje nade polagali u ovogodišnje izabrane pjesme.

U okvirima vlastitih granica, svaka je država Europe po dobrom starom običaju izabrala svoga "aduta", Hrvatska Damira Kedžu s pjesmom "Divlji vjetre".

No neumoljivo širenje koronavirusa otkazalo je sportska natjecanja, koncerte, vjerska okupljanja, vjenčanja. U svjetlu svega, jasno da je i da je natjecanje za pjesmu Eurovizije otkazano.

Vijest je prije dva dana ražalostila mnoge ljubitelje, sigurno i izvođače, a sinoć je kasno stigla nova odluka koja bi neke od njih mogla potpuno uništiti. Ovogodišnje pobjedničke pjesme, kako se spekuliralo, ipak neće moći nastupiti 2021. godine.

Povjerenstvo Eurosonga objavilo je da će se za taj događaj ipak birati nove pjesme.

No, nada za izvođače ostaje. Naime:

"Na sastanku eurovizijske Referentne grupe odlučeno je kako eurovizijska pravila neće biti mijenjana te da će za Eurosong 2021. morati biti odabrane nove pjesme. Hoće li izvođač biti isti, odluka je na svakoj televiziji sudionici Eurosonga posebno", stoji u odluci koja je šokirala mnoge.

Nagađalo se, naime, da će se ovogodišnjim pjesmama dati prilika dogodine. U ovom trenu sve ovisi o odluci HRT-a.

"Kako bi se odala počast pjesmama koje su trebale biti izvedene na ovogodišnjem Eurosongu, EBU je odlučio izdati CD Eurosonga 2020.", ponudili su na kraju organizatori barem neku vrstu utjehe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. lipanj 2021 11:36