Nova epizoda MasterChefa donijela je sinoć mješavinu iznenađenja, nevjerojatnih životnih priča i nesvakidašnjih kulinarskih kreacija. Od nepredvidivih trenutaka u kuhinji do emocionalnih trenutaka pred žirijem, natjecatelji su dali sve od sebe kako bi se izborili za pregaču i priliku da postanu dio MasterChef avanture.
Hrvoje Stošić (30), koji je odlučio iznenaditi žiri s pudingom od špinata, naišao je na prepreku kada mu se puding nije htio izvaditi iz kalupa. "Ovo jelo bit će otkriće chefovima“, najavio je Hrvoje, otkrivši da je recept star otprilike stotinu godina i da potječe od prabake njegove kolegice. Unatoč tehničkim poteškoćama, njegov trud nagrađen je pregačom, a Hrvoje je konačno mogao odahnuti: "Konačno mogu prodisati“, izjavio je s olakšanjem nakon što je dobio pregaču.
Aleksandra Svečnjak (63), koja je pripremila zelene rezance s kozicama, nažalost nije uspjela uvjeriti žiri u kvalitetu svog jela. "Ako dobijem pregaču, saznat ću da stvarno dobro kuham i da mi muž ne laže sve ove godine“, kazala je Aleksandra prije nego što je izašla pred žiri. Nažalost, njezin umak na bazi vrhnja za kuhanje nije bio dovoljan da uvjeri Stjepana i Gorana, koji su joj dali ‘ne‘, u to da je njezino kuhanje zaslužilo MasterChef pregaču. Mario je, međutim, pohvalio njezin trud: "Da sam kod vas doma, i ja bih isto to htio pojesti“.
Marijan Domladovac (56), povratnik iz Kanade s nevjerojatnom životnom pričom, pripremio je losos s krumpirima, ciklom i hrenom. Njegova priča o tri kliničke smrti i vraćanju u život ostavila je žiri u šoku. No s jelom nisu svi bili impresionirani. "Tanjur mi ne stvara zanimaciju da bih došao ponovno probati jelo“, rekao je Goran, ali Stjepan je izrazio želju da se Marijan pridruži natjecateljima koji su već osvojili pregače, dok je Mario zaključio: "Kako vam je život dao već tri prilike, ja bih vam dao četvrtu - od mene će biti ‘da‘“. Marijan je s ponosom primio pregaču, govoreći: "Jako dobar osjećaj, i više nego dobar“.
MasterChef pregaču pokušao je osvojiti i Robert Katić (36) koji je rođen u Munchenu, ali nedavno se preselio u Hrvatsku. "Generalno improviziram, ali kod ovoga neću, nego ću ići po receptu“, objasnio je Robert. Ipak, recept koji je pratio nije išao onako kako je zamislio. "To što si napravio nije bilo na razini jela koje bi trebalo biti za MasterChef“, rekao mu je Mario koji mu je dao ‘ne‘, međutim dobio je ‘da‘ od ostala dva člana žirija, pa je i prošao u daljnji krug natjecanja.
Kulinarska audicija bila je prava eksplozija emocija, osebujnih priča i isto takvih jela. Svi okusi i kreativne ideje samo su uvod u ono što nas još čeka. Ne propustite iduće audicije u najpoznatijoj i najveselijoj kuhinji na malim ekranima.