StoryEditorOCM
ShowbizFINALE

Treća večer ‘Ultre‘ je započela s manjim gužvama: publika se ‘fjakasto‘ okuplja, ali ne sumnjamo u završni spektakl

Piše Marina Knežević Petković
14. srpnja 2024. - 20:39

Nakon što su prva dva dana Ultra Music Festivala u Splitu odjeknula poput praska vatrometa na nebu iznad Parka mladeži, stigli smo do trećeg, završnog dana ovog slavljeničkog, elektronskog spektakla. Elektronska eksplozija prethodne dvije  noći festivala otvorila je vrata u svijet ritma i svjetla, s DJ-evima koji su podigli publiku na noge od prvih taktova.

Zvjezdana postava uključivala je neke od najpoznatijih svjetskih DJ-eva na spektakularnom otvaranju u petak, a glazba je pulsirala kroz gužvu do ranih jutarnjih sati. Druga  noć festivala nije zaostajala - dapače, dodatno je zagrijala atmosferu uz još žešće setove i spektakularne vizualne efekte. Publika je neprestano skakala, a osmijesi nisu silazili s lica, dok su svjetlosni showovi dodatno začinili ionako čarobno iskustvo.

Ipak, na drugoj večeri, nažalost, zabilježen je tragičan slučaj 20-godišnjeg Slovenca, koji je preminuo u KBC Split od intoksikacije alkoholom i nedozvoljenim supstancama. Organizatori, bolničko osoblje i ostali timovi su izrazili sućut obitelji i prijateljima, ističući važnost sigurnosti i odgovornog ponašanja svih posjetitelja.

image


 

Marina Knezević Petković

Trenutna atmosfera na početku trećeg i posljednjeg  dana na festivalu, unatoč tragediji, je i dalje ostala pozitivna i nadamo se da će tako i ostati, bez ponavljanja prethodno spomenutog slučaja. Večer je započela s evidentnim manjim gužvama pred vratima, bez euforije prethodnih dana.

Je li razlog iscrpljenost, umor Ili finale Europskog nogometnog prvenstva, koje počinje u 21:00 sat, nismo sigurni, ali vjerujemo da će Park mladeži ponovno biti preplavljen šarenim outfitima i raznovrsnim modnim dodacima, dok publika ne prestaje širiti pozitivne vibracije. Kape, sunčane naočale, LED rekviziti i svjetlucavi kostimi - sve  će to zasigurno biti u igri kako bi se dodatno pojačala atmosfera.

Dok sunce zalazi, a nebo nad Splitom se pretvara u platno za zadivljujuće vizualne instalacije, zvučnici počinju treštati prve note posljednjeg seta s glavnog stagea. Publika  se polako, “fjakasto “ okuplja, ali ne sumnjamo u završni spektakl kako večer bude odmicala.

Za kraj Ultre u Splitu, očekuje nas pravi vatromet emocija uz kremu svjetskih DJ-eva kao što su TIMMY TRUMPET, DJ SNAKE, AFROJACK, VINI VICI, SUBTRONICS, TOPIC, KAPUCHON. Završni nastupi obećavaju nezaboravno iskustvo, s najpoznatijim hitovima i ekskluzivnim remixevima, koji će nas držati na nogama do posljednje sekunde.

image


 

Marina Knezević Petković

Ne sumnjamo da će završni set dodatno podići atmosferu do usijanja. Jubilarni 10.Ultra Music Festival u Splitu definitivno se dokazao kao jedan od najuzbudljivijih događaja ljeta, a Park mladeži pretvoren je u epicentar zabave i glazbenog užitka. S osmijehom na licu i ritmom u srcu, pozdravljamo posljednje taktove i pripremamo se za spektakularni finale.

Ako su prva dva dana bila eksplozija, treći dan je definitivno prava supernova! Uživajte, plešite i zapamtite - Ultra Music Festival je mjesto gdje snovi postaju stvarnost, a svaki trenutak je zauvijek zapisan u ritmu glazbe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 23:59