StoryEditorOCM
ShowbizMLADI GLAZBENIK

Jure Brkljača napisao glazbu za novu pjesmu koju je posvetio svome rodnom gradu, poslušajte ‘Zadar zauvik‘

Piše SCENA SD
11. rujna 2024. - 12:55

Mladi glazbenik Jure Brkljača objavio je novi pjesmu pod nazivom "Zadar zauvik" koju je posvetio svom rodnom gradu u kojem je rođen i odrastao, a koji mu je uvijek bio inspiracija.

"Sama ideja nastala je iz ljubavi prema gradu, ulicama, rivi, moru, ljudima, kao i Dalmaciji općenito", kaže Jure Brkljača dodajući da smatra da bi mladi trebali nastaviti pjevati i pisati domoljubne pjesme kao što su to nekoć radili legende poput glazbenog velikana Tomislava Ivčića, koji mu je veliki uzor.

U spotu nove pjesme pojavljuje se mural Tomislava Ivčića, čime je Jure imao želju odati počast velikom kantautoru. Jure je sam autor glazbe, dok je tekst radio s Miroslavom Rusom i Dinom Petrićem, a kada je aranžman u pitanju, tu je ujedinio snage s mladim producentom Mihaelom Blumom.

image

Jure Brkljača

Marino Brkljača

Jurin brat, Marino Brkljača, stao je iza kamere, a zajednička ideja bila je Zadar prikazati kakav je danas, ali i istaknuti simbole i legende, te sve ono po čemu je grad i globalno prepoznatljiv. U spotu se mogu vidjeti poznata imena u spotu, pa je tako i Danijel Subašić dobio svoju ulogu, a obukao je originalni dres Kreše Čosića, u kojem daje priznanje KK Zadar.

Uz njega tu je i Krešo Butić Buti, koji je za potrebe snimanja ustupio dres godinama čuvan u Muzeju zadarske košarke (koji se također trudi sačuvati povijest od zaborava).

"Želim se zahvaliti upravi Jazina na dvorani, kao i upravi Arheološkog muzeja na ustupanju crkve Sv. Donata, gdje su nastale moje najljepše uspomene iz djetinjstva, tako da ovaj spot, ali i sama pjesma za mene imaju veliko sentimentalno značenje.

Na samome kraju veliko hvala svima koji su pomogli i koji će pomoći da ovaj glazbeni projekt zaživi, a ja se nadam da će pjesma odjeknuti među svim generacijama Zadra, ali i Dalmacije‘, poručio je Jure.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 08:42