StoryEditorOCM
ProstorijaBEZ MRLJA I PRUGA

Čistite li ogledalo uz upaljeno ili ugašeno svjetlo? Upravo je to ključno za čistu zrcalnu površinu

Piše J.C./JL
2. prosinca 2023. - 09:16

Ogledalo je bezaobilazni predmet u domu. Osim što vam služi za higijenske rutine i provjeravanje izgleda prije ozlaska iz kuće, ogledalo ima i dekorativnu funkciju, ovisno o njegovom obliku i dimenzijama, ali i poziciji, jer vizualno povećava prostor. No, mutno ogledalo s mrljama, kao i loše očišćeno ogledalo s ostacima tragova nikako nije lijepo vidjeti. Priznajte, koliko ste puta opetovano čistili ogledala jer su nakon svakog brisanja ostale mrlje? A recite nam čistite li ogledala s ugašenim ili upaljenim svjetlom? Jer, ako je vjerovati "kraljici čišćenja" Vanesi Amaro, mnogi najčešće rade upravo tu pogrešku, piše Jutarnji list.

@vanesamaro91 Did you know to turn off your lights before cleaning your mirrors? I love @Sprayway glass cleaner!! It is the only glass cleaner I will ever use. I used my glass towels with it which I left in my bio! #clean #glass #mirror #tip #help #trending ♬ New Romantics (Taylor‘s Version) - Taylor Swift

Naime, ova TikTokerica koja se proslavila sa savjetima za čišćenje tijekom karantena u pandemiji koronavirusa te počela surađivati s velikim američkim tvrtkama te kreirala e-knjigu sa svojim savjetima za čišćenje, ističe kako svjetla moraju biti ugašena dok čistite ogledalo.

"Zašto? Zbog topline žarulje većina spreja za čišćenje će ispariti prije nego ga stignete nanijeti na ogledalo", kaže Vanesa, koja svoj sprej za čišćenje nanosi prvo na krpicu, a zatim njome briše ogledalo. Sve, naravno, s ugašenim svjetlom.

image
Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:40