StoryEditorOCM
Panoramain memoriam

Vijenci, pjesma i misa za Olivera: Velolučani obilježili petu godišnjicu smrti legendarnog pjevača

Piše Ivana Kapetanović
29. srpnja 2023. - 11:54
Načelnica Vela Luke Katarina Gugić i predstavnici općine položili su vijenac na grob Olivera DragojevićaLivio Andrijic/Cropix

Predstavnici Općine Vela Luka u 9 sati ujutro obilježili su petu godišnjicu smrti Olivera Dragojevića (1947. – 2018.), hrvatskog glazbenika i počasnog građanina Vele Luke, nositelja Golubice Općine Vela Luka – javnog priznanja za životno djelo. Položili su vijence na njegov grob na mjesnom groblju sv. Roka u Veloj Luci.

Klapa Ošjak tradicionalno je bila tamo i otpjevala dvije pjesme. Dirljive izvedbe na vječnom počivalištu Olivera nisu ostavile ravnodušne one koji su došli na groblje. Klapa Ošjak otpjevala je Franku Šeparoviću Koži, članu klape Ošjak koji je preminuo u 11. mjesecu, pjesmu ‘Dobra večer ružo moja’, a Oliveru su otpjevali ‘Malinkonija’. U miru i tišini župnik je održao kratku molitvu, a prisutni su se još jednom prisjetili svog dragog prijatelja Olivera Dragojevića.

U 10 sati u Župnoj crkvi sv. Josipa održana je misa za Olivera na kojoj je bila i njegova obitelj, Vesna Dragojević sa sinovima i nevjestama, načelnica Vele Luke, Ante Gelo…

Podsjetimo, glazbena manifestacija ‘Trag u beskraju’ održava se od 26. do 31. srpnja u Veloj Luci u čast Oliveru Dragojeviću. Večeras je glavni koncert koji HRT prenosi uživo, a očekuje se da će i ove godine u Veloj Luci biti prepuno ljudi koji će slaviti Oliverov lik i djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. svibanj 2024 01:05