StoryEditorOCM
Panoramarekord u italiji

Ulovio nestvarno veliku ribu: ‘U 23 godine nikad nisam vidio ovolikog soma!‘; Iznenadit će vas zašto ga nije izvagao

Piše mozaik sd
11. lipnja 2023. - 17:15

‘Čudovišni‘ som mogao bi biti najveći ikad ulovljen - njegova gotovo tri metra značila su za jednog talijanskog ribiča čak 43 minute borbe pije nego ga je izvukao s dna rijeke. Allessandro Biancardi je bacio udicu, ne očekujući da će uloviti nešto veliko. No, ubrzo je shvatio da taj dan nije poput drugih.

Iza njega su 23 godine ribolova na rijeci, no nikada nije vidio tako veliko stvorenje. Kad je nešto zagrizlo, pomislio je da se radi o nečem malenom. Potom je, s obzirom na snagu stvorenja, razumio je da je ulovio nešto veliko. No, nije uopće shvatio da se radi o nečem ekstremno velikom sve dok se riba nije počela pojavljivati bliže površini, prenosi Jutarnji list.

Alessandro je rekao da, iako je bio znatiželjan o težini velike ribe, nije ga želio previše uznemiravati i odlučio ga je pustiti ‘nadajući se da će drugom ribiču pružiti istu radost koju je pružio meni.

Alessandro je opisao svoje čuđenje kada je naišao na ‘prapovijesnu ribu‘, koja je dugačka gotovo kao dvoje ljudi.

- Kada je prvi put isplivala na površinu, stvarno sam shvatio da sam zakačio čudovište. Adrenalin je počeo kolati kroz moje vene i strah da ću je izgubiti doveo me do panike. Odmah sam shvatio da je riječ o najvećem somu kojeg sam vidio u ove 23 godine - dodao je.

Alessandro je pokušao zatvoriti usta ribi čudovištu dok se borio da je namota punih 40 minuta.

- Riba je stajala mirno nekoliko sekundi prije nego što je započela borbu. Pokušao sam somu staviti rukavicu na usta dva-tri puta, ali još uvijek je bio prejak,.Zato sam odlučio otići u plitku vodu, pokušavajući ga izvući i nakon nekog vremena sam uspio - pojasnio je.

Ribar je zatim privezao ribu kako bi se oporavila od duge borbe, prije nego što je odjednom shvatio da njegov čamac, koji nije bio usidren, pluta u struji.

Alessandro je bio prisiljen plivati kako bi vratio svoj čamac i sve svoje stvari. Zatim je pozvao svog prijatelja da mu pomogne izmjeriti zvijer, jer je bio siguran da je riba posebna.

Naravno, som je bio rekorder, a Alessandro i njegovi kolege ribiči jedva su vjerovali svojim očima kada su ga izmjerili.

Potom su veliku zvijer pustili da ode svojim putem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 18:25