StoryEditorOCM
PanoramaAlexandre Grimaldi

Tko je izvanbračni sin princa Alberta? Nicole je bila stjuardesa Air Francea, playboyja je upoznala na letu, a onda...

Piše Marija Čović
25. rujna 2024. - 16:45
Alexandre Grimaldi s majkom Nicole (lijevo) i ocem, princom Albertom (dolje, u sredini). Princeza Grace s Albertom kao bebom (dolje desno)Profimedia, AFP

Kao ni njegova starija, 32-godišnja polusestra Jazmin Grace, 21-godišnji Alexandre Grimaldi nema pravo na monegaško prijestolje, ustav malene, bogate kneževine ne dozvoljava mogućnost da djeca vladara, rođena izvan bračne zajednice, jednog dana ponesu krunu.

image

Alexandre s polusestrom Jazmin Grace Grimaldi

 

Bestimage/profimedia

No, oboje su priznati, princ Albert od Monaka je, nakon obavljenih DNK testova, u srpnju 2005. godine, nekoliko dana prije krunidbe i dva mjeseca nakon što je naslijedio prijestolje smrću svoga oca, princa Rainiera, potvrdio da je Alexandre njegov biološki sin, a potom je u svibnju 2006. godine, potvrdio i da je Jazminin otac.

Izvanbračna djeca

Alexandre je rođen 24. kolovoza 2003 u Parizu, njegova majka Nicole Coste, francusko-togoanska bivša stjuardesa Air Francea, je princa playboya Alberta upoznala na jednom letu 1997. godine i slijedila je petogodišnja tajna veza u kojoj je rođen njihov sin. Alexandre je s majkom i dvojicom polubraće iz njezinih prethodnih veza, živio u stanu u Parizu, potom su se preselili na jug Francuske, pa New York i Genevu, a konačno su se skrasili u londonskoj četvrti Knightsbridge.

Jazmin je rođena 4. ožujka 1992. u Palm Springsu u Kaliforniji, njezina majka je Tamara Rotolo, nekadašnja konobarica, kasnije agentica za nekretnine koju je Albert upoznao dok je bila na odmoru na jugu Francuske. Oboje su u dobrim odnosima s ocem i često su u Monaku, a poznato je i da ih on izdašno financijski podupire. Jazmin je kupio stan u New Yorku, vrijedan više od tri milijuna dolara, a daje joj i kvartalni džeparac od 86.000 dolara.

image

Alexandre Grimaldi s majkom Nicole Coste u Rimu 2022. godine

 

Backgrid Uk/Profimedia

Alexandre, pak, navodno ima prihod od osiguranja u slučaju otmice i otkupnine, a njegovoj majci princ Albert financira modni biznis te joj je kupio stan u Parizu, koji je na Alexandreovo ime jer se Nicole bojala problema koje bi, u slučaju Albertove smrti, mogla napraviti njegova supruga, princeza Charlene.

Naime, puno se toga špekuliralo vezano uz Nicole i Charlene Wittstock, južnoafričku olimpijsku plivačicu s kojom se Albert vjenčao 2011. godine, nakon što su se upoznali još 2000. i prvi put se kao par javno predstavili na otvaranju Zimskih olimpijskih igara 2006. godine.

Šuškalo se o preklapanju Albertovih veza s Nicole i Charlene, stjuardesa je tvrdila kako su Alexandrea premjestili u krilo za osoblje uoči kraljevskog vjenčanja u Monaku. A kad su se prije nekoliko godina pojavile pukotine u braku kneževskog para i Charlene je misteriozno često bila odsutna iz Monaka, Nicole se počela pojavljivati na službenim događanjima...

Slavna baka

Sada se čini kako Albert i Charlene održavaju prilično skladnu bračnu sliku, po svemu sudeći je dobro prihvatila njegovu izvanbračnu djecu, prema nekim izvorima upravo je ona bila ta koja je poticala supruga da s njima uspostavi bliskiji kontakt. Alexandre je dosta blizak i često posjećuje svoju tetu, Albertovu mlađu sestru, princezu Stephanie, za koju kaže da je vrlo zabavna.

image

Princeza Grace od Monaka s tek rođenim sinom Albertom u ožujku 1958. godine

-/Afp

Inače, ovih dvoje unučadi pokojne hollywoodske ikone Grace Kelly dijelom su prigrlili ostavštinu glumice koja je postala monegaška princeza, Jazmin se bavi glumom i glazbom, a Alexandre je, čini se, od bake naslijedio eleganciju i smisao za modu.

Sve je češće na modnim revijama poznatih svjetskih brendova i u medijima, otkako je napunio 20 godina ne bježi ni od intervjua nakon što je, kako sam kaže, 20 godina svoj život držao u privatnosti. Javnosti se navodno želi više predstaviti jer se priprema za poslovno partnerstvo sa svojim ocem i postati svojevrsni globalni ambasador Monaka.

Princ Albert je svome starijem sinu, onaj mlađi, princ Jacques, koji ima sestru blizanku, princezu Gabriellu, je monegaški prijestolonasljednik, otvorio mnoga vrata. Kad je moda u pitanju, Alexandre kaže kako su svi jako ljubazni prema njemu, uključujući i slavnu manekenku Naomi Campbell, koja je svojevremeno bila jedna od brojnih djevojaka njegova oca i koja ga je prigrlila poput nećaka.

Mnogi modni brendovi povezani su s Monakom, Tommy Hilfiger je prijatelj s Albertom, Dior i Chanel su u partnerskim odnosima s kenževinom, a Alexandre kaže kako voli velike francuske brendove, uključujući Louis Vuitton, Givenchy...

image

Na Guccijevoj reviji prošlog tjedna u Milanu

 

Backgrid/Backgrid Uk/Profimedia

Njegovi stilski uzori su i A$AP Rocky, partner glazbene zvijezde i uspješne poduzetnice Rihanne, i kanadski košarkaš Shai Gilgeous-Alexander. Ali Alexandre nema namjeru šetati modnim pistama, već je dobio nekoliko ponuda modnih agencija.

Što se tiče pokojne bake Grace, Alexandre kaže kako je pogledao nekoliko njezinih filmova koje je režirao Alfred Hitchcock, najdraži mu je "Nazovi M radi ubojstva", dodaje kako on i Jazmin često razgovaraju o njoj.

U vezi sa Savannah?

Alexandre se, poput svoga oca i bake, bavi i humanitarnim radom, a što se ljubavnog života tiče, mediji ga povezuju sa 20-godišnjom Savannah Hennessy, članicom slavne obitelji čije ime stoji iza slavnog brenda konjaka, a ujedno je i unuka princeze Barbare od Orleansa.

image

Savannah Hennessy i Alexandre Grimaldi na milanskom tjednu mode

 

Sgp/Ddp Usa/Profimedia

Oboje trenutačno žive u New Yorku, gdje influencerica Savannah, koja želi ostvariti glumačku karijeru, pohađa poznati Lee Strasberg Theatre & Film Institute. Pojavljuju se zajedno na glamuroznim događanjima, bili su nedavno u prvom redu na Guccijevoj reviji u sklopu muškog tjedna mode u Milanu. Savannahin otac Killian Hennessy ima udjela u konglomeratu LVMH, kojeg čine brojni luksuzni brendovi.

Umjesto da se bavi obiteljskim biznisom s konjakom, Killian je pokrenuo vlastitu liniju parfema. Savannah i Alexandre su izazvali veliku pozornost na ovogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu na predstavljanju novog parfema njezinog oca, nazvanog Sunkissed Goddess.

Hoće li veza potrajati i povezati Savannah s monegaškom kraljevskom obitelji, vrijeme će pokazati, i ona i Alexandre su vrlo mladi, puno toga je pred njima.

image

Alexandre Grimaldi, Savannah Hennessy i njezin otac Killian

Abaca Press/Alamy/Alamy/Profimedia
image
Abaca Press/Profimedia
image

Alexandre privlači pozornost modnim stilom, ali se nema namjeru baviti manekenstvom

 

Aissaoui Nacer/Backgrid/Profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. rujan 2024 17:04