StoryEditorOCM
Panoramaišao na pecanje

Srbin 10 dana plutao na otvorenom moru: ‘Nikad nisam vidio toliko morskih pasa izbliza, mislio sam da nećemo preživjeti‘

Piše mozaik sd
14. kolovoza 2024. - 13:36
 Nikola je s prijateljima išao na ribe, a nipošto nije očekivao morske pse, i to u tolikom broju (ilustracija)Afp

 Nikola iz Srbije doživio je pravu dramu u Španjolskoj, u čamcu koji je ostao bez goriva plutao je deset dana na otvorenom moru.

Priča od koje zastaje dah započela je kada je Nikola s dvojicom prijatelja otišao na pecanje. Isplovili su s Kanarskih otoka, ali su u jednom trenutku ostali bez goriva.

"Nikada nisam vidio toliko morskih pasa izbliza, mislio sam da nećemo preživjeti" ispričao je Nikola koji tvrdi da sedam dana nisu pili vodu.

"Da smo još nekoliko sati ostali na čamcu, sigurno bismo bili mrtvi", priča mladi Srbin, piše Telegraf, prenosi Dnevnik.hr.

Spasio ih je brod Xin An Ning, koji je plovio pod kineskom zastavom. Brod je putovao za Dominikansku Republiku, zbog čega su Nikola i njegovi prijatelji ondje završili. Brod je stigao u luku Haina u ponedjeljak, a trojica muškaraca predana su dominikanskim vlastima.

image

 Spasio ih je brod Xin An Ning, koji je plovio pod kineskom zastavom.‘Da smo još nekoliko sati ostali na čamcu, sigurno bismo bili mrtvi‘, kaže Nikola  (ilustracija)

Jefferson Sanguna/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 16:33