StoryEditorOCM
Panoramanema mjesta strahu

Poznati zmijolovac otkriva zašto zmije ulaze u bojlere i kako im treba prići, posebno onima ‘nježne naravi‘

Piše mozaik sd
7. srpnja 2023. - 14:26
Vladica Stanković sa zmijom koju je pronašao u bojleru, u koji, tvrdi, one ulaze najčešće prije kišeScreenshot Facebook

Puno ljudi boji se zmija, neki više, neki manje, a neki pak toliko malo da ih se usude i loviti.

Jedan od njih je Vladica Stanković iz Vladičinog Hana, najpoznatiji srpski zmijolovac koji se bez imalo straha hvata u koštac sa zmijama.

Vladica je po zanimanju vatrogasac, ali kako u šali kaže, u slobodno vrijeme hvata zmije. Zmije je vadio iz bunara, kreveta, zamrzivača, motora, WC-a, skutera, s krovova i iz podruma. Sada je to bilo iz bojlera u kupaonici, i to bez ikakve opreme, golim rukama.

image

Profesionalni vatrogasac u slobodno vrijeme doslovno je okružen zmijama

 

Screenshot Facebook

Na snimci se vidi kako Vladica izvlači zmiju, za koju će se poslije ispostaviti da je mlada zmija. Ovog puta našao se u kupaonici jedne obitelji, no kaže da je zbog takvog problema već nekoliko puta ulazio u kupaonice. Vladica objašnjava da se zmije u bojleru češće pojavljuju prije kiše.

- Slobodno priđite, ne bojte se. Ovo je lijep primjerak zmije. Sve se zmije zimi zavlače u kanale, okna i bunare jer traže mjesto gdje tijekom zimskog sna temperatura neće biti ispod nule. Kad je temperatura ispod nule, umiru – kaže Vladica Stanković, piše Espreso.

Da je Vladica pravi zmijoljubac, govori i činjenica da ima kućnog ljubimca Đoleta, loptastog pitona, jednu od zmija "nježne naravi", koju je usvojio s ulice i drži jea u obiteljskome domu. Vladica se rado odaziva i na pozive za spašavanja vidri iz kuće ili jazavaca iz bunara. Uz objavljena videa i savjete mogao bi stasati i neki njegov nasljednik.

image

Vladica ima kućnog ljubimca Đoleta, loptastog pitona, jednu od zmija ‘nježne naravi‘, koju je usvojio s ulice i doveo u obitelj

Screenshot Facebook
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 16:21