StoryEditorOCM
Panorama‘Babygirl‘

Pogledajte vruće scene Nicole Kidman o kojima svi bruje: je li ovo njezina najseksi uloga? U filmu riskira brak i sve

Piše Marko Njegić
5. listopada 2024. - 20:34
Nicole Kidman i Harris Dickinson u sceni iz filma koji u kina stiže za blagdane. Reklamira se riječima: Ovog Božića dobijte točno ono što želite...2am - Man Up Film - A24 - Album/profimedia

Nicole Kidman bila je velika zvijezda devedesetih, epohe kad su erotski trileri doživjeli vrhunac popularnosti ("Sirove strasti", "Sliver"...).

No Kidman se tada nije okušala u zamamnom žanru, za razliku od kolegica poput Sharon Stone i Demi Doore, iako je s njim koketirala kao "Žena za koju se umire".

Najviše što se Nicole približila erotskom trileru bilo je u filmu "Oči širom zatvorene", ali to je ponajprije bila psihološka drama. Godinama kasnije Kidman napokon glumi u jednom erotskom trileru. Naslovljen je "Babygirl", imao je premijeru na Venecijanskom festivalu i ovih dana je dobio prvi foršpan.


Priča prati direktoricu kompanije koja "stavlja svoju karijeru i obitelj na kocku kada započne burnu aferu sa svojim mnogo mlađim pripravnikom". Naravno, Nicole glumi direktoricu imena Romy, dok je mlađi pripravnik Samuel glumac u usponu Harris Dickinson ("Trokut tuge", "Buntovnica", "Čelična kandža").

Prema "traileru" Romy i Samuel igraju erotsku igru mačke i miša, ispreplećući profesionalno i privatno, a ona s aferom riskira obitelj i brak sa suprugom (glumi ga veteran Antonio Banderas).

"Svi samo čekaju da popustim pod pritiskom", govori Romy u foršpanu, nakon čega popušta Samuelovim čarima.

image

Nicole Kidman na premijeri filma ‘Babygirl‘ u Veneciji

Alberto Pizzoli/Afp

"Mislim da voliš da ti se govori što da radiš", kaže Samuel, koji predlaže i da uspostave temeljna pravila svoje zabranjene romanse, što podsjeća na hit-serijal "Pedeset nijansi sive".

"Ako ćemo ovo učiniti, moramo postaviti neka pravila s kojima se i ti i ja slažemo, počevši od toga ‘ja ti kažem što da radiš, a ti to napravi‘...", napominje Samuel.

On je taj koji zapovijeda Romy, tipa da popije čašu mlijeka i klekne, a u jednom trenutku će se pojaviti i u njezinoj kući.

"Mislim da imam moć nad tobom. Jer mogao bih obaviti jedan poziv i ti bi izgubila sve. Pali li te to kad to kažem?" veli Samuel i naziva Romy "dobrom djevojkom", tepajući joj kao psu.

image

Kidman na venecijanskom crvenom tepihu s Antoniom Banderasom, Harrisom Dickinsonom i redateljicom Halinom Reijn 

Marco Bertorello/Afp

Spomenuti dijalozi i situacije sugeriraju u kojem smjeru ide "Babygirl", a foršpan sugerira opasno seksi kemiju između Kidmanice i Dickinsona, dražeći i šačicom "vrućih" scena.

Erotski trileri su posljednjih godina rijetki ("Voajeri", "Duboka voda", "Toplinski val", "Mea Culpa") i nikako da dosegnu staru slavu, ali možda bi ih baš ovaj film mogao ponovno vratiti u centar pažnje.

"Babygirl" je napisala i režirala Halina Reijn ("Bodies Bodies Bodies"), a film je na Veneciji polučio sedmominutni pljesak i osvojio nagradu za najbolju glumicu, koju Nicole nije mogla osobno preuzeti zbog smrti majke. Kidman je na festivalu "Babygirl" nazvala "oslobađajućim iskustvom".

image

Zavodljiva Nicole

Alberto Pizzoli/Afp

– Film je o seksu, želji, vašim unutarnjim mislima, tajnama, braku, istini, moći, pristanku... Ovo je priča jedne žene, a ispričala ju je žena. To je za mene ono što je film učinilo tako jedinstvenim da sam se odjednom našla u rukama žene s ovim materijalom i bilo je vrlo duboko dijeliti te stvari i veoma oslobađajuće – rekla je Nicole.

"Babygirl" u kina kreće tijekom blagdanske sezone.

"Ovog Božića dobijte točno ono što želite", glasi provokativna krilatica filma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. listopad 2024 20:39