StoryEditorOCM
PanoramaEksperiment

Nećete vjerovati kako izgledaju jednojajčani blizanci od kojih je jedan postao vegan, a drugi i dalje jede meso

Piše M. Bu.
5. srpnja 2024. - 13:17

Hugo i Ross Turner, slobodno možemo tako kazati, profesionalni su avanturisti. Ovi blizanci su iskoristili svoju genetsku komparativnu prednost pred drugima, pa se nude brendovima i za istraživanja, kako bi se na njima ili s njima moglo štošta usporediti.

- Strastveni smo u ideji da radimo ono što ima neku svrhu, da je to nešto novo, a uvjet je da uvijek radimo zajedno - kažu braća Turner.

Tako su jednom veslali preko Atlantika, pokušavali prijeći Greenland, penjali se na Mt. Elbrus i sudjelovali u istraživanju utjecaja načina prehrane na ljude. Upravo ovo potonje naročito je zaintrigiralo javnost.

Jedan od njih se prebacio potpuno na vegansku prehranu, dok je drugi i dalje uživao u mesnim jelima. Znanstvenici su ih pomno pratili i uočili da je došlo čak i do promjene izgleda kod Huga i Rossa, što je pomalo nevjerojatno jer je riječ o jednojajčanim blizancima.

image

Hugo i Ross Turner

Screenshot Insta/

Hugo je 12 tjedana jeo samo voće i povrće, a Ross se častio bogatim mesnim pladnjevima, pazeći pritom da obojica unose istu ili sličnu količinu kalorija. Cijelo to vrijeme obojica su bili u intenzivnom treningu. Znanstvenici su braći pažljivo pratili razinu kolesterola u krvi, orijentirali se na mišićnu masu kao i promjene u težini.

image

Ross i Hugo Turner

Screenshot/

Pokazalo se kako je Hugo, prije nego je izbacio meso s jelovnika, imao 13 posto tjelesne masnoće i skoro 84 kilograma, a nakon tri mjeseca eksperimentiranja masnoća se smanjila za jedan posto, izgubio je tek kilogram, ali mu je zato pala razina kolesterola u krvi. Priznao je kako se osjeća bolje, da je više skoncentriran i da imao više energije.

Ross je u eksperiment ušao s gotovo 80 kilograma i poput brata s 13 posto tjelesne masnoće.  Izašao je pet kilograma teži, nabijen mišićima, potpuno istog nivoa kolesterola u krvi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 13:18