stdClass Object ( [id] => 1202238 [title] => Najmlađoj je 26, a najstarijoj čak 75 godina! Ekipa izuzetnih splitskih rekreativki otkriva tajnu svoje uspješnosti: ‘Muški kad gube krive druge, a mi se uvijek ljutimo na sebe‘ [alias] => najmladoj-tenisacici-je-26-a-najstarijoj-cak-75-godina-ekipa-splitskih-rekreativki-otkriva-muski-kad-gube-krive-druge-a-mi-se-uvijek-ljutimo-na-sebe [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Nema tu popodneva uz turske sapunice i televizijske ekrane, nema tu viška kilograma pa da se razgovara o dijetama. Ako je šoping, sigurno je da svaka u ormaru ima punu policu šarenih sportskih majičica, šilterica, topića, gega, patika. Radi se, prati se djecu i obitelj, ali vremena uvijek mora biti za – tenis.

Okupljene u posebnoj grupi na WhatsAppu, raspoređuju se u parove i nalaze se zbog te jedne stvari koja ih je povezala. I tako već više od deset godina! Što je dugo razdoblje, kad se uzme u obzir da je rekreacija nešto što se uvijek može odgoditi i da se cijeli svijet nekako uroti protiv žene koja želi imati vrijeme samo za sebe.

---

image

Lola Babić, predsjednica je ženske grupe Spalato
 

Joško Šupić/Cropix
---

Za predsjednicu grupe pod imenom "Spalato" su izabrali Lolu Babić.

– Ima u našoj grupi žena manje ili više stalno aktivnih, a na druženjima i turnirima znaju se pojaviti i one koje manje igraju – objašnjava mi u kafiću uz terene na Firulama, a gdje bi drugo?

– Bilo je odustajanja, ozljedica, ali oko 20 rekreativki se stalno vrti. A kako se grupa stvorila? Nekako spontano. Tu na "Tenisa" smo bile Silvana Tvrdić i ja, pa smo lančano krenule jedna za drugom. Onda sam dovela Maju Erceg, pa Žanu Rapaić...

---

image

Vesna Baljkas

Joško Šupić/Cropix
---

Dopunit će je Vesna Baljkas:

– Više pojedinačnih grupica žena koje su se upoznale kroz tenis počelo se međusobno kombinirati. Grupa žena s Baterije, s Meja oko "Carpe". Ja sam počela na Mejama, bio je nekoć mali klub, s terenom i kafićem. Poslije sam se priključila Baterijama, pa onda ovdje.

Suzana Žunić Milačić se sjeća dobro tog vremena, vratila se iz Engleske s mužem i troje djece i onako, dok potomstvo trenira, počela je i ona.

– Nije bilo puno žena te 2001. godine na Firulama, a meni je tu bilo najbliže kući. Bile su raštrkane po Žnjanu, Baterijama, Mejama, Solinu. Doktorica Hajdi Krstulović i ja smo krenule iz šale, da ne pijem kave dok čekam djecu. Spojile smo se, zajedničke su nam teme – kaže.

– Uglavnom, zadnjih godina smo ovdje – kaže predsjednica. – I zimi i ljeti, na istočnim terenima imamo onaj "balun" pa se uvijek može igrati. Utorak, četvrtak, subota i nedjelja. Većina nas igra po dva puta tjedno, netko i tri. Igrale bismo mi i više, sigurno, ali ne može se. I leđa stiskaju. A ako nešto u zadnji čas iskrsne, tražimo zamjenu, termin se poštuje.

Nema 'možda' i 'ako'

Ako si rekla da ćeš doći na tenis, nema ono "ajme, zaboravila sam", to ne postoji. Nema "možda" i "ako". Sve se ponašamo isto, to je kodeks – Vesna će. – I na tenis se dolazi deset minuta prije termina, nikako zadnji čas ili kasnije!

– Na tenis nitko ne kasni! – rezolutna je Lola.

– Nekad stvarno ne možeš stići, ali uvijek te taj tenis tjera. Imala sam faze kad bih odustala, ali ne smijem zeznuti dogovor, partnerica me čeka – kaže Suzana koja je igrala, dodaje, i po četiri puta tjedno, ali se zbog posla "razlijenila".

Uglavnom, tu se radi o ljubavi za udaranjem loptice preko velike mreže, jer što bi drugo osim ljubavi spojilo tako raznovrsne žene? Različite su po izgledu, načinu života, obiteljskom statusu. I zanimanju – ima ih domaćica i "domaćica" koje pune i prazne apartmane u sezoni, umirovljenica raznih profila, među kojima se ističu one koje ispeku kolače, "pekarica", obiteljskih liječnica, psihijatrica, onkologinja, fizioterapeutkinja, geodetkinja, službenica, "žena, majki, kraljica", kažu. Različite su dobi – najmlađoj tenisačici u grupi je 26, a najstarijoj čak 75 godina. Među njima ima baka: Anita, Vesna, Suzana, Maja Borčić, Tea, Gorana, već je desetak unučadi tu negdje u dnevnom rasporedu. Iako je grupa okupila većinom zrele žene, "u najboljim godinama", jedna je nedavno rodila.

---

image

Maja Erceg

Joško Šupić/Cropix
---

– Nama je to nekakav ritual. Znamo doći prije termina, popiti kavicu, a poslije se opet ostane, razgovara se o tenisu. Prati se što je novo, jednostavno smo u tome – objašnjava Lola.

Maja Erceg kaže da joj je igra i druženje neodvojivo:

– Sport jest interesantan, ali da odem u Njemačku i da mi kažu da bih mogla igrat tenis, nije mi takav gušt jer bi izostao ovaj drugi dio. Zbližile smo se i opstale dugo zajedno.

Suzana dodaje:

– Držimo se dobrog zezanja, kava, zafrkancija. Nema negative od kuće, je li umorna, je li radila, jesu li te djeca... Sve se to izbaci kroz tenis, to znam iz vlastitog iskustva. Bude tu izgubljenih loptica, "je li linija?, nije linija!", ima padova, ali sve uvijek završi u smijehu. Najvažnije, ovo su sve žene koje vole rekreaciju, jer nećeš ti nekoga iz trosjeda uspjeti staviti na teren. Sve je to aktivniji profil žena. Rade po dva, tri posla, sve su to bivše sportašice, igrale su golf, odbojku, rukomet, uvijek je neki sport u pozadini – veli Suzana, koja je zbog druženja uvukla u grupu i najmlađu kćer Deu, njezino treće dijete, odnedavna gospođu Agić.

– Ona je igrala kao takmičarka do desete, dvanaeste godine pa je napravila veliku pauzu. Onda sam je krenula nagovarati, tu su turnirići, putovanja, provedemo se preko vikenda. "Ajmo ti i ja, mater i kći" i – nagovorila sam je. Pristala je. Za vratiti se u tenis treba vremena, ali uključila se, odigra. Tako negdje otputujemo, upoznale smo stvarno puno ljudi po cijeloj Hrvatskoj, makneš se iz svakodnevice – pojašnjava.

Muževi ih podržavaju – malo snažnije oni koji se i sami sportski rekreiraju, igraju i tenis, a ima među njima umirovljenih nogometaša i košarkaša, Erceg, Rapaić, Krstulović, Milačić – a djeca su narasla pa se ne mora svekrve zvati da mogu na teren. Igraju koji put u parovima s muškarcima, kad zafali, ali u principu je ovo čisto ženski đir.

– A i drugi je to tenis, nije to ista igra – komentiraju žene.

---

image

Žana Rapaić

Joško Šupić/Cropix
---

O muškarcima će Anita Čota, jer je za to kvalificirana, ona naime osim s ovom grupom igra i s muškarcima, pa se često može vidjeti na terenu s tri "dečka".

– Puno su veće tenzije u muškom tenisu, oni viču, galame, beštimaju, svega ima. U načelu je uvijek kriv njegov suigrač! A u nas je to malo drukčije, mi to sve ljepše podnosimo. Više sebe krivimo, polazimo od sebe više negoli prigovaramo suigračici. Najviše se ljutimo na sebe – kaže ova neumorna igračica.

Dame su to, nema tu lomljenja reketa, ni lupanja njime o pod?

– Ma neee – odmahuju uglas.

– To smatramo nepristojnim, na kraju ćeš ružnim potezom iznervirati prijateljicu, to nema smisla – Vesna će.

– Možemo se u krajnjoj liniji kontrolirati – govori Maja.

– Kroz tenis se vidi tko je kakav temperament. Ima onoga "kozo, falila si", "kako si ovo napravila", ali prema sebi, ne prema vani – dodaje Lola.

---

image

Fešte su dio sportskih druženja

/Slobodna Dalmacija
---

I tenis je mjesto gdje bi muškarci htjeli da su gazde – mada, tko ih pita? – i dugo je trajalo dok su se žene izborile za "vidljivost". O tome bi puno mogla kazati gospođa Gorana Vrkić koju u grupi drže za "legendu". S omalovažavanjem se susrela još davno.

– Ja sam bila prvak Juge na Otvorenom prvenstvu na ono zadnje igralište, a klub mi je dao ovolicni trofejčić – pokazuje mi između palca i kažiprsta – eno ga još imam doma. A Nikoli Piliću su dali prsten pečatnjak, bome! On je bio stariji, tridesetak godina je imao, bio je izvrstan. Ja prva, on prvi, meni peharčić, njemu prsten. Uvijek se žene podcjenjivalo, to vam je totalna istina.

– Kao da je danas drukčije? Žene su kao neko nužno zlo, usput. Kad se igraju "miksevi" žene su, ono, "ajde, neka je", za žuntu – komentira Anita.

Talent

Gorana je još kao djevojčica prepoznata kao talent, sportašica, ali nije kod kuće bilo razumijevanja za to, drukčije su se nekad odgajala ženska dica.

---

image
Joško Šupic/Cropix/Cropix
---

– Moj otac je bio pomorac i nije mu bilo drago da sestra i ja negdje idemo, to su bile njemu "lake" ženske, a mater se bojala da ga ne naljuti. Teta je bila za mene, ona bi joj govorila da je "primitivna" i skupljala članke iz novina o meni, pratila je sve sportske novosti.

Trebalo je jednom doniti svoju sliku za ić' na natjecanje, a 'ko će dati? Jedina koju sam imala je bila obiteljska ispred Svetog Frane, nisam imala bolju. S nje sam otkinula svoju glavu, tu je posli ostala rupa. Joj kako sam s njom trčala do kluba, "pičila" sam od Bregovite priko Parka, pogazila san sve cviće, sritna! Idem u Zagreb! I sa samo šest mjeseci treninga osvojila drugo misto u pionirkama u Hrvatskoj!

Sa mnom je u generaciji bio Željko Franulović. Rođeni smo iste godine, vršnjaci smo. On je živio baš u kuću poviše "Tenisa", a otac mu je bio pomorac kao i moj. U Borovu smo, kad mi je bilo 16 godina, igrali miks, nije bilo dubl ženski, ni muški. I za reprezentaciju smo igrali, putovali skupa za Maribor. Trener Zoran Ercegović me hvalio kao buduću nadu, skupa s Vedranom Ferić. Jednom je Nikola Pilić, igrali smo miks, reka: "Mala, ako nastaviš ti ćeš bit svjetska klasa"... a ja prikinila sa 18. Udala se i rodila – veli ova veteranka, sjećajući se velikih ženskih imena toga doba: Mima Jaušovec, Tanja i Majana Kokeza...

Ni muž nije volio – malo je reći – to što ona voli tenis.

– Nije mi da mira dok me nije osvojio, reka je odmah "ova će bit moja žena". A kad sam mu bila žena... čim bi me vidio da sjedim na klupi i gledam tenis, bilo mu je krivo – kaže Gorana, sve čudeći se. – Kad netko ima talenta, umjesto da dobije potporu, oni te još potkopaju – širi ruke.

Ali nju to nije zaustavilo, jer, evo – pola stoljeća ona igra tenis, rekreativno kad nije bilo suđeno profesionalno. Previše je u njoj bilo energije da bi mogla mirovati. Izborila se, kaže, usprkos ratovima kod kuće.

Puna je energije, ustaje u pet, nikad je ništa ne boli, a u dane kad igra tenis ne "šparta" okolo, da bi bila što odmornija. Sprema se preko ljeta u svoju kuću u Rogoznicu, ali i tamo nosi rekete: s prijateljicom će igrat' u "Frape" ili u "Keruma".

Radila sam cijeli vijek kao daktilografkinja u "Croatije" – 35 godina bez dana izostanka! – i uvijek sam išla na Radničke igre, puna mi je kuća trofeja. Stolni tenis, kuglanje. Veliki tenis se počeo igrati kad je doša Franjo Tuđman, onda su ga uveli na "Croatijadu" pa su Zagrepčani navalili. Bilo bi nas tisuću u Rovinju, a nas tri, četiri smo igrale, ovo drugo je bilo sve za ništa – komentira ona.

Apropo nekadašnjih vremena, tenis se držao za elitni sport, šminkerski, za bogate, što je, zapravo bila i gospođa Gorana jer je na "Tenisa bila marka": "Lee gaće, La Costa majica, sve iz Amerike, teta mi slala i patike".

– Nekad se znalo svakoga tko je u Splitu igra tenis, kad bi prošao preko Meja s reketom, svi bi ga gledali – kaže Vesna, pa dodaje jednu zanimljivost:

– Znaš, kad je moj sin u Irskoj rekao svom šefu da igra tenis, on se, kao, malo začudio. U njih je to još za odabrane, a tamo svi masovno igraju golf.

Gospođa Gorana je, pored svega, veliki pobornik lijepog, "old school" tenisa. Ipak je nju prvim udarcima učio čuveni Javor. ("Trčali smo do Trstenika, pa nazad. Onda forhend u prazno, reket, u prazno, pa tuci.") Što u grupi i nije najvažnije – jest da je među rekreativkama onih koje su u dječjoj dobi bile u klubu na Firulama, ali većinom su "štundale" na privatnim satovima u odrasloj dobi. Neke više, neke manje.

---

image

Suzana Žunić sa kćerkom Deom, najmlađom u grupi

/Slobodna Dalmacija
---

– Ima žena koje s nama ne igraju, takmičarki i koje su bile dobre. To je predobro za nas. Mi ovo smatramo rekreacijom – podvlači razliku Lola.

A ipak – kakav je tenis?

– Ima dana kad ne možeš sastaviti glavu i noge, a drugi put odigraš perfektno – slažu se. Dobre su sve, jer one, onako ženski solidarno, jedna drugu hvale. Pa za prijateljice kažu:

– Borac je.

– Dobro igra.

– ​ Lip tenis.

– Trči više od sviju.

– Zna raspalit bombu.

– Ima "dobru" glavu.

– Igra muški.

Ali, ipak, ima ih što se ističu:

– Vidjela sam stotine muških jednoručnih bekenda, ali nisam vidila ka šta je Zdenkin. Izvrstan slajs!

– Je, i mala Antonija, odličan slajs.

– I Nedica isto.

– I Gorana.

A tko najviše pobjeđuje?

– Anita.

– Anita. Nju nitko ne može dobit.

– Anita. Uvijek će vidjeti da sam na krivoj nozi i baš tu će mi poslati balun, uvijek me dobije.

– Ona ne bi ni svojoj kćeri pustila punat.

– Tko je s njom u paru, taj sigurno dobiva.

– S njom se i muški namuče, strašno je precizna.

---

image

Anita Čota
 

Ante Čizmić/Cropix
---

Sport koji vuče

A nepobjediva Anita je tek čudo, jer je samouka u ovom sportu. Ona nema školovani ni volej, ni servis.

– Ja sam potpuno suprotni primjer od Gorane. Dakle počela sam igrati kad su mi brat i muž dali reket, bilo mi je blizu 40, nakon šta sam rodila dvoje djece. Počeli smo zajedno s još jednim prijateljem, moj muž je uzimao satove i posvetio se tome, ali ja sam drugi profil, mene to nije zanimalo. Ma šta me briga s 40 godina kako mi izgleda udarac! Onda sam napravila pauzu dvije, tri godine jer sam rodila treću kćer, a moji muški su napredovali. Ali brzo sam ih stigla. Ja sam samo htjela igrati i igrati. Želim imat reket i balun i raditi nešto na terenu. Ne volim se niti zagrijavati. Takva sam bila i u skijanju, u svemu. Ali tu sam falila, trebalo je krenuti na neke satove, da ti netko pokaže, da te nauči. Dobro je imati temelje.

– Sve si sama naučila i sve pobjeđuješ?!

– Prirodno. Nitko mi nikad u životu nije pokazao niti jedan udarac. To je istina – kaže.

– Mislim da imam mota za balun. Za postavljanje u terenu, imam percepciju terena, sliku. I tajming je važan u igri. A onda, ovi oko mene uživaju u tenisu a ja igram na punte. Ja samo punat vidim, imam kompjutor u glavi, u mene je imotska glava – smije se ona dok priča kako je sve to "jednostavno".

---

image

 S lijeva - Maja Borčić, Gorana Vrkić, Ankica Grčić, Silvana Tvrdić, Nadica Marušić, Anita Čota, Žana Rapaić, Renata Kuzmanić, Vesna Baljkas, Lola Babić, Maja Erceg i Antonija Eterović
 

Joško Šupić/Cropix
---

Ona je jedina redovna na tradicionalnim "Gusarevom" i "Građevinarskim" turnirima, blažena među muškarcima. A kako su u nje jake "torcidaške" emocije, godinama ima "Hajdukovu" pretplatu, a do lani i onu s Gripa, košarkašku, kaže to je odgoj iz kuće. Svi su doma takvi, navijači, a ona za to kupuje posebnu robu, bijelu i žutu. Već je i unuk "inficiran".

I obožava, jasno – tenis.

Koji će – za kraj – objasniti Vesna:

To je prekrasan sport. Ima taj natjecateljski element, ima u sebi strast. Težak je, koliko god ga igraš, nikad ga nisi naučio. Puno teži nego izgleda. Naprosto – vuče!

---

Zajednički pehar s Makarankama

Najveći su gušt ove teniske "škvadre" turniri. Putovalo se u Dubrovnik, Zadar, Široki Brijeg, bilo je tu turnira međunarodnih, s rekreativcima iz Zagreba, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, bilo je kombinacija i s muškarcima... Ali najdraži im je onaj s Makarankama, i s njima su se najčvršće povezale.

– Dva puta godišnje smo skupa na turniru. Otiđemo dole, pa u hotel, muzika, hrana, izlazak i – tenis. Mi ovde isto napravimo, potrudimo se, svak nešto donese, napravimo kolačiće, organiziramo večeru. Išle smo i po restoranima, skupilo bi nas se i 25 do 30, došle bi i one koje nisu na turniru, da se družimo, zajednički opustimo. I plesali, zezali se. Držimo taj običaj godinama.

Imamo zajednički pehar i svake godine na njega "zalijepimo" tko je dobio turnir.

Normalno, kad si na terenu da 'oćeš pobijedit, šta ćemo se lagat? To je jedno pozitivno rivalstvo. Namještamo najbolje parove, svaka od nas ima neki svoj adut, pokušavamo napravit najbolju kombinaciju da bi dobili rezultat. Ako par pobjeđuje, ne mijenjamo ga. Ako ne, miješamo se – kažu Lola i Vesna.

---

---

Tko je grupa 'Spalato'?

Lola Babić, Maja Borčić, Maja Erceg, Žana Rapaić, Anita Čota, Zdenka Vranković, Igna Brajević Gizdić, Ankica Grčić, Silvana Tvrdić, Vesna Baljkas, Lada Draganja, Antonia Eterović, Suzana Žunić Milačić, Dea Agić, Galina Duić Plumtree, Gorana Vrkić, Renata Kuzmanić, Hajdi Krstulović, Ivana Dujmović, Nadica Marušić, Tea Krstulović, Spomenka Mikuš i Marina Jurčić.

---

 

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nerazdvojne godinama [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [extra_fields_search] => nerazdvojne godinama 2 0 13891 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2022-06-14 10:08:51 [created_by] => 3139 [created_by_alias] => Jasenka Leskur Staničić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2022-06-20 16:30:59 [modified_by] => 3139 [publish_up] => 2022-06-20 15:42:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 158 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22434356.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22324668.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22434364.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22324672.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22324640.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22324634.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22434382.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22434376.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22434374.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22434372.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22434362.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22434360.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22434390.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436306.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436328.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436398.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436410.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436490.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436550.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436554.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436592.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436664.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436692.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436722.jpg","\/images\/slike\/2022\/06\/14\/22436750.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upic\/Cropix\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Ante \u010cizmi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","Jo\u0161ko \u0160upi\u0107\/Cropix","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija","\/Slobodna Dalmacija"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

\u00a0S lijeva - Maja Bor\u010di\u0107, Gorana Vrki\u0107, Ankica Gr\u010di\u0107, Silvana Tvrdi\u0107, Nadica Maru\u0161i\u0107, Anita \u010cota, \u017dana Rapai\u0107, Renata Kuzmani\u0107, Vesna Baljkas, Lola Babi\u0107, Maja Erceg i Antonija Eterovi\u0107
\n\u00a0<\/p>","","","

Anita \u010cota
\n\u00a0<\/p>","

Anita \u010cota
\n\u00a0<\/p>","

Anita \u010cota
\n\u00a0<\/p>","

Maja Erceg
\n\u00a0<\/p>","

Maja Erceg<\/p>","

\u017dana Rapai\u0107<\/p>","

Lola Babi\u0107, predsjednica je \u017eenske grupe Spalato
\n\u00a0<\/p>","

Vesna Baljkas<\/p>","

Gorana Vrki\u0107
\n\u00a0<\/p>","

\u017dana Rapai\u0107
\n\u00a0<\/p>","

Trofej je na\u0161!<\/p>","

Zajedno i za blagdane<\/p>","

Fe\u0161te su dio sportskih dru\u017eenja<\/p>","

Uspomena na zajedni\u010dki turnir<\/p>","

Suzana i Dea, majka i k\u0107i na terenu<\/p>","

Suzana \u017duni\u0107 sa k\u0107erkom Deom, najmla\u0111om u grupi<\/p>","

Suzana \u017duni\u0107 sa k\u0107erokom Deom i suigra\u010dicama<\/p>","

Majka i k\u0107i s osvojenim trofejom, Suzana \u017duni\u0107 i njena mla\u0111a k\u0107i Dea<\/p>","

Gorana Vrki\u0107 i \u017deljko Franulovi\u0107 u pionrskim danima ona uz mre\u017eu, prva s desna, on u drugom redu, tre\u0107i s lijeva) na Firulama<\/p>","

Anita \u010cota u navija\u010dkom zanosu na Gripama<\/p>","

Vatrena navija\u010dica i pretplatnica<\/p>","

Anita ve\u0107 navija\u010dki odgaja i unuka<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1102","hd_22434356_1920.jpg":"1920x1080","k_22434356_1280.jpg":"1280x1280","k_22434356_1024.jpg":"1024x1024","k_22434356_640.jpg":"640x640","k_22434356_480.jpg":"480x480","k_22434356_340.jpg":"340x340","k_22434356_220.jpg":"220x220","o_22434356_1280.jpg":"1280x734","o_22434356_1024.jpg":"1024x587","o_22434356_640.jpg":"640x367","o_22434356_480.jpg":"480x275","o_22434356_340.jpg":"340x195","o_22434356_220.jpg":"220x126","h_22434356_1280.jpg":"1280x854","h_22434356_1024.jpg":"1024x683","h_22434356_640.jpg":"640x427","h_22434356_480.jpg":"480x320","h_22434356_340.jpg":"340x227","h_22434356_220.jpg":"220x147","pp_22434356_1280.jpg":"1280x1628","pp_22434356_1024.jpg":"1024x1303","pp_22434356_640.jpg":"640x814","pp_22434356_480.jpg":"480x611","pp_22434356_340.jpg":"340x432","pp_22434356_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1166","hd_22324668_1920.jpg":"1920x1080","k_22324668_1280.jpg":"1280x1280","k_22324668_1024.jpg":"1024x1024","k_22324668_640.jpg":"640x640","k_22324668_480.jpg":"480x480","k_22324668_340.jpg":"340x340","k_22324668_220.jpg":"220x220","o_22324668_1280.jpg":"1280x777","o_22324668_1024.jpg":"1024x621","o_22324668_640.jpg":"640x388","o_22324668_480.jpg":"480x291","o_22324668_340.jpg":"340x206","o_22324668_220.jpg":"220x133","h_22324668_1280.jpg":"1280x854","h_22324668_1024.jpg":"1024x683","h_22324668_640.jpg":"640x427","h_22324668_480.jpg":"480x320","h_22324668_340.jpg":"340x227","h_22324668_220.jpg":"220x147","pp_22324668_1280.jpg":"1280x1628","pp_22324668_1024.jpg":"1024x1303","pp_22324668_640.jpg":"640x814","pp_22324668_480.jpg":"480x611","pp_22324668_340.jpg":"340x432","pp_22324668_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2674","hd_22434364_1920.jpg":"1920x1080","k_22434364_1280.jpg":"1280x1280","k_22434364_1024.jpg":"1024x1024","k_22434364_640.jpg":"640x640","k_22434364_480.jpg":"480x480","k_22434364_340.jpg":"340x340","k_22434364_220.jpg":"220x220","o_22434364_1280.jpg":"1280x1782","o_22434364_1024.jpg":"1024x1426","o_22434364_640.jpg":"640x891","o_22434364_480.jpg":"480x668","o_22434364_340.jpg":"340x473","o_22434364_220.jpg":"220x306","h_22434364_1280.jpg":"1280x854","h_22434364_1024.jpg":"1024x683","h_22434364_640.jpg":"640x427","h_22434364_480.jpg":"480x320","h_22434364_340.jpg":"340x227","h_22434364_220.jpg":"220x147","pp_22434364_1280.jpg":"1280x1628","pp_22434364_1024.jpg":"1024x1303","pp_22434364_640.jpg":"640x814","pp_22434364_480.jpg":"480x611","pp_22434364_340.jpg":"340x432","pp_22434364_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2981","hd_22324672_1920.jpg":"1920x1080","k_22324672_1280.jpg":"1280x1280","k_22324672_1024.jpg":"1024x1024","k_22324672_640.jpg":"640x640","k_22324672_480.jpg":"480x480","k_22324672_340.jpg":"340x340","k_22324672_220.jpg":"220x220","o_22324672_1280.jpg":"1280x1987","o_22324672_1024.jpg":"1024x1589","o_22324672_640.jpg":"640x993","o_22324672_480.jpg":"480x745","o_22324672_340.jpg":"340x527","o_22324672_220.jpg":"220x341","h_22324672_1280.jpg":"1280x854","h_22324672_1024.jpg":"1024x683","h_22324672_640.jpg":"640x427","h_22324672_480.jpg":"480x320","h_22324672_340.jpg":"340x227","h_22324672_220.jpg":"220x147","pp_22324672_1280.jpg":"1280x1628","pp_22324672_1024.jpg":"1024x1303","pp_22324672_640.jpg":"640x814","pp_22324672_480.jpg":"480x611","pp_22324672_340.jpg":"340x432","pp_22324672_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1214","hd_22324640_1920.jpg":"1920x1080","k_22324640_1280.jpg":"1280x1280","k_22324640_1024.jpg":"1024x1024","k_22324640_640.jpg":"640x640","k_22324640_480.jpg":"480x480","k_22324640_340.jpg":"340x340","k_22324640_220.jpg":"220x220","o_22324640_1280.jpg":"1280x809","o_22324640_1024.jpg":"1024x647","o_22324640_640.jpg":"640x404","o_22324640_480.jpg":"480x303","o_22324640_340.jpg":"340x214","o_22324640_220.jpg":"220x139","h_22324640_1280.jpg":"1280x854","h_22324640_1024.jpg":"1024x683","h_22324640_640.jpg":"640x427","h_22324640_480.jpg":"480x320","h_22324640_340.jpg":"340x227","h_22324640_220.jpg":"220x147","pp_22324640_1280.jpg":"1280x1628","pp_22324640_1024.jpg":"1024x1303","pp_22324640_640.jpg":"640x814","pp_22324640_480.jpg":"480x611","pp_22324640_340.jpg":"340x432","pp_22324640_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1077","hd_22324634_1920.jpg":"1920x1080","k_22324634_1280.jpg":"1280x1280","k_22324634_1024.jpg":"1024x1024","k_22324634_640.jpg":"640x640","k_22324634_480.jpg":"480x480","k_22324634_340.jpg":"340x340","k_22324634_220.jpg":"220x220","o_22324634_1280.jpg":"1280x718","o_22324634_1024.jpg":"1024x574","o_22324634_640.jpg":"640x359","o_22324634_480.jpg":"480x269","o_22324634_340.jpg":"340x190","o_22324634_220.jpg":"220x123","h_22324634_1280.jpg":"1280x854","h_22324634_1024.jpg":"1024x683","h_22324634_640.jpg":"640x427","h_22324634_480.jpg":"480x320","h_22324634_340.jpg":"340x227","h_22324634_220.jpg":"220x147","pp_22324634_1280.jpg":"1280x1628","pp_22324634_1024.jpg":"1024x1303","pp_22324634_640.jpg":"640x814","pp_22324634_480.jpg":"480x611","pp_22324634_340.jpg":"340x432","pp_22324634_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2026","hd_22434382_1920.jpg":"1920x1080","k_22434382_1280.jpg":"1280x1280","k_22434382_1024.jpg":"1024x1024","k_22434382_640.jpg":"640x640","k_22434382_480.jpg":"480x480","k_22434382_340.jpg":"340x340","k_22434382_220.jpg":"220x220","o_22434382_1280.jpg":"1280x1350","o_22434382_1024.jpg":"1024x1080","o_22434382_640.jpg":"640x675","o_22434382_480.jpg":"480x506","o_22434382_340.jpg":"340x358","o_22434382_220.jpg":"220x232","h_22434382_1280.jpg":"1280x854","h_22434382_1024.jpg":"1024x683","h_22434382_640.jpg":"640x427","h_22434382_480.jpg":"480x320","h_22434382_340.jpg":"340x227","h_22434382_220.jpg":"220x147","pp_22434382_1280.jpg":"1280x1628","pp_22434382_1024.jpg":"1024x1303","pp_22434382_640.jpg":"640x814","pp_22434382_480.jpg":"480x611","pp_22434382_340.jpg":"340x432","pp_22434382_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3096","hd_22434376_1920.jpg":"1920x1080","k_22434376_1280.jpg":"1280x1280","k_22434376_1024.jpg":"1024x1024","k_22434376_640.jpg":"640x640","k_22434376_480.jpg":"480x480","k_22434376_340.jpg":"340x340","k_22434376_220.jpg":"220x220","o_22434376_1280.jpg":"1280x2064","o_22434376_1024.jpg":"1024x1651","o_22434376_640.jpg":"640x1032","o_22434376_480.jpg":"480x774","o_22434376_340.jpg":"340x548","o_22434376_220.jpg":"220x354","h_22434376_1280.jpg":"1280x854","h_22434376_1024.jpg":"1024x683","h_22434376_640.jpg":"640x427","h_22434376_480.jpg":"480x320","h_22434376_340.jpg":"340x227","h_22434376_220.jpg":"220x147","pp_22434376_1280.jpg":"1280x1628","pp_22434376_1024.jpg":"1024x1303","pp_22434376_640.jpg":"640x814","pp_22434376_480.jpg":"480x611","pp_22434376_340.jpg":"340x432","pp_22434376_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2812","hd_22434374_1920.jpg":"1920x1080","k_22434374_1280.jpg":"1280x1280","k_22434374_1024.jpg":"1024x1024","k_22434374_640.jpg":"640x640","k_22434374_480.jpg":"480x480","k_22434374_340.jpg":"340x340","k_22434374_220.jpg":"220x220","o_22434374_1280.jpg":"1280x1874","o_22434374_1024.jpg":"1024x1499","o_22434374_640.jpg":"640x937","o_22434374_480.jpg":"480x703","o_22434374_340.jpg":"340x497","o_22434374_220.jpg":"220x322","h_22434374_1280.jpg":"1280x854","h_22434374_1024.jpg":"1024x683","h_22434374_640.jpg":"640x427","h_22434374_480.jpg":"480x320","h_22434374_340.jpg":"340x227","h_22434374_220.jpg":"220x147","pp_22434374_1280.jpg":"1280x1628","pp_22434374_1024.jpg":"1024x1303","pp_22434374_640.jpg":"640x814","pp_22434374_480.jpg":"480x611","pp_22434374_340.jpg":"340x432","pp_22434374_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2898","hd_22434372_1920.jpg":"1920x1080","k_22434372_1280.jpg":"1280x1280","k_22434372_1024.jpg":"1024x1024","k_22434372_640.jpg":"640x640","k_22434372_480.jpg":"480x480","k_22434372_340.jpg":"340x340","k_22434372_220.jpg":"220x220","o_22434372_1280.jpg":"1280x1932","o_22434372_1024.jpg":"1024x1545","o_22434372_640.jpg":"640x966","o_22434372_480.jpg":"480x724","o_22434372_340.jpg":"340x513","o_22434372_220.jpg":"220x332","h_22434372_1280.jpg":"1280x854","h_22434372_1024.jpg":"1024x683","h_22434372_640.jpg":"640x427","h_22434372_480.jpg":"480x320","h_22434372_340.jpg":"340x227","h_22434372_220.jpg":"220x147","pp_22434372_1280.jpg":"1280x1628","pp_22434372_1024.jpg":"1024x1303","pp_22434372_640.jpg":"640x814","pp_22434372_480.jpg":"480x611","pp_22434372_340.jpg":"340x432","pp_22434372_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1770","hd_22434362_1920.jpg":"1920x1080","k_22434362_1280.jpg":"1280x1280","k_22434362_1024.jpg":"1024x1024","k_22434362_640.jpg":"640x640","k_22434362_480.jpg":"480x480","k_22434362_340.jpg":"340x340","k_22434362_220.jpg":"220x220","o_22434362_1280.jpg":"1280x1180","o_22434362_1024.jpg":"1024x944","o_22434362_640.jpg":"640x590","o_22434362_480.jpg":"480x442","o_22434362_340.jpg":"340x313","o_22434362_220.jpg":"220x202","h_22434362_1280.jpg":"1280x854","h_22434362_1024.jpg":"1024x683","h_22434362_640.jpg":"640x427","h_22434362_480.jpg":"480x320","h_22434362_340.jpg":"340x227","h_22434362_220.jpg":"220x147","pp_22434362_1280.jpg":"1280x1628","pp_22434362_1024.jpg":"1024x1303","pp_22434362_640.jpg":"640x814","pp_22434362_480.jpg":"480x611","pp_22434362_340.jpg":"340x432","pp_22434362_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x3310","hd_22434360_1920.jpg":"1920x1080","k_22434360_1280.jpg":"1280x1280","k_22434360_1024.jpg":"1024x1024","k_22434360_640.jpg":"640x640","k_22434360_480.jpg":"480x480","k_22434360_340.jpg":"340x340","k_22434360_220.jpg":"220x220","o_22434360_1280.jpg":"1280x2206","o_22434360_1024.jpg":"1024x1765","o_22434360_640.jpg":"640x1103","o_22434360_480.jpg":"480x827","o_22434360_340.jpg":"340x586","o_22434360_220.jpg":"220x379","h_22434360_1280.jpg":"1280x854","h_22434360_1024.jpg":"1024x683","h_22434360_640.jpg":"640x427","h_22434360_480.jpg":"480x320","h_22434360_340.jpg":"340x227","h_22434360_220.jpg":"220x147","pp_22434360_1280.jpg":"1280x1628","pp_22434360_1024.jpg":"1024x1303","pp_22434360_640.jpg":"640x814","pp_22434360_480.jpg":"480x611","pp_22434360_340.jpg":"340x432","pp_22434360_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1259","hd_22434390_1920.jpg":"1920x1080","k_22434390_1280.jpg":"1280x1280","k_22434390_1024.jpg":"1024x1024","k_22434390_640.jpg":"640x640","k_22434390_480.jpg":"480x480","k_22434390_340.jpg":"340x340","k_22434390_220.jpg":"220x220","o_22434390_1280.jpg":"1280x839","o_22434390_1024.jpg":"1024x671","o_22434390_640.jpg":"640x419","o_22434390_480.jpg":"480x314","o_22434390_340.jpg":"340x222","o_22434390_220.jpg":"220x144","h_22434390_1280.jpg":"1280x854","h_22434390_1024.jpg":"1024x683","h_22434390_640.jpg":"640x427","h_22434390_480.jpg":"480x320","h_22434390_340.jpg":"340x227","h_22434390_220.jpg":"220x147","pp_22434390_1280.jpg":"1280x1628","pp_22434390_1024.jpg":"1024x1303","pp_22434390_640.jpg":"640x814","pp_22434390_480.jpg":"480x611","pp_22434390_340.jpg":"340x432","pp_22434390_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x777","hd_22436306_1920.jpg":"1920x1080","k_22436306_1280.jpg":"1280x1280","k_22436306_1024.jpg":"1024x1024","k_22436306_640.jpg":"640x640","k_22436306_480.jpg":"480x480","k_22436306_340.jpg":"340x340","k_22436306_220.jpg":"220x220","o_22436306_1280.jpg":"1280x621","o_22436306_1024.jpg":"1024x497","o_22436306_640.jpg":"640x310","o_22436306_480.jpg":"480x233","o_22436306_340.jpg":"340x165","o_22436306_220.jpg":"220x106","h_22436306_1280.jpg":"1280x854","h_22436306_1024.jpg":"1024x683","h_22436306_640.jpg":"640x427","h_22436306_480.jpg":"480x320","h_22436306_340.jpg":"340x227","h_22436306_220.jpg":"220x147","pp_22436306_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436306_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436306_640.jpg":"640x814","pp_22436306_480.jpg":"480x611","pp_22436306_340.jpg":"340x432","pp_22436306_220.jpg":"220x280"},{"size0":"640x641","hd_22436328_1920.jpg":"1920x1080","k_22436328_1280.jpg":"1280x1280","k_22436328_1024.jpg":"1024x1024","k_22436328_640.jpg":"640x640","k_22436328_480.jpg":"480x480","k_22436328_340.jpg":"340x340","k_22436328_220.jpg":"220x220","o_22436328_1280.jpg":"1280x1282","o_22436328_1024.jpg":"1024x1025","o_22436328_640.jpg":"640x641","o_22436328_480.jpg":"480x480","o_22436328_340.jpg":"340x340","o_22436328_220.jpg":"220x220","h_22436328_1280.jpg":"1280x854","h_22436328_1024.jpg":"1024x683","h_22436328_640.jpg":"640x427","h_22436328_480.jpg":"480x320","h_22436328_340.jpg":"340x227","h_22436328_220.jpg":"220x147","pp_22436328_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436328_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436328_640.jpg":"640x814","pp_22436328_480.jpg":"480x611","pp_22436328_340.jpg":"340x432","pp_22436328_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x777","hd_22436398_1920.jpg":"1920x1080","k_22436398_1280.jpg":"1280x1280","k_22436398_1024.jpg":"1024x1024","k_22436398_640.jpg":"640x640","k_22436398_480.jpg":"480x480","k_22436398_340.jpg":"340x340","k_22436398_220.jpg":"220x220","o_22436398_1280.jpg":"1280x621","o_22436398_1024.jpg":"1024x497","o_22436398_640.jpg":"640x310","o_22436398_480.jpg":"480x233","o_22436398_340.jpg":"340x165","o_22436398_220.jpg":"220x106","h_22436398_1280.jpg":"1280x854","h_22436398_1024.jpg":"1024x683","h_22436398_640.jpg":"640x427","h_22436398_480.jpg":"480x320","h_22436398_340.jpg":"340x227","h_22436398_220.jpg":"220x147","pp_22436398_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436398_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436398_640.jpg":"640x814","pp_22436398_480.jpg":"480x611","pp_22436398_340.jpg":"340x432","pp_22436398_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x777","hd_22436410_1920.jpg":"1920x1080","k_22436410_1280.jpg":"1280x1280","k_22436410_1024.jpg":"1024x1024","k_22436410_640.jpg":"640x640","k_22436410_480.jpg":"480x480","k_22436410_340.jpg":"340x340","k_22436410_220.jpg":"220x220","o_22436410_1280.jpg":"1280x621","o_22436410_1024.jpg":"1024x497","o_22436410_640.jpg":"640x310","o_22436410_480.jpg":"480x233","o_22436410_340.jpg":"340x165","o_22436410_220.jpg":"220x106","h_22436410_1280.jpg":"1280x854","h_22436410_1024.jpg":"1024x683","h_22436410_640.jpg":"640x427","h_22436410_480.jpg":"480x320","h_22436410_340.jpg":"340x227","h_22436410_220.jpg":"220x147","pp_22436410_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436410_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436410_640.jpg":"640x814","pp_22436410_480.jpg":"480x611","pp_22436410_340.jpg":"340x432","pp_22436410_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1326","hd_22436490_1920.jpg":"1920x1080","k_22436490_1280.jpg":"1280x1280","k_22436490_1024.jpg":"1024x1024","k_22436490_640.jpg":"640x640","k_22436490_480.jpg":"480x480","k_22436490_340.jpg":"340x340","k_22436490_220.jpg":"220x220","o_22436490_1280.jpg":"1280x1060","o_22436490_1024.jpg":"1024x848","o_22436490_640.jpg":"640x530","o_22436490_480.jpg":"480x397","o_22436490_340.jpg":"340x281","o_22436490_220.jpg":"220x182","h_22436490_1280.jpg":"1280x854","h_22436490_1024.jpg":"1024x683","h_22436490_640.jpg":"640x427","h_22436490_480.jpg":"480x320","h_22436490_340.jpg":"340x227","h_22436490_220.jpg":"220x147","pp_22436490_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436490_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436490_640.jpg":"640x814","pp_22436490_480.jpg":"480x611","pp_22436490_340.jpg":"340x432","pp_22436490_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1023x1272","hd_22436550_1920.jpg":"1920x1080","k_22436550_1280.jpg":"1280x1280","k_22436550_1024.jpg":"1024x1024","k_22436550_640.jpg":"640x640","k_22436550_480.jpg":"480x480","k_22436550_340.jpg":"340x340","k_22436550_220.jpg":"220x220","o_22436550_1280.jpg":"1280x1591","o_22436550_1024.jpg":"1024x1273","o_22436550_640.jpg":"640x795","o_22436550_480.jpg":"480x596","o_22436550_340.jpg":"340x422","o_22436550_220.jpg":"220x273","h_22436550_1280.jpg":"1280x854","h_22436550_1024.jpg":"1024x683","h_22436550_640.jpg":"640x427","h_22436550_480.jpg":"480x320","h_22436550_340.jpg":"340x227","h_22436550_220.jpg":"220x147","pp_22436550_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436550_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436550_640.jpg":"640x814","pp_22436550_480.jpg":"480x611","pp_22436550_340.jpg":"340x432","pp_22436550_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1600x1200","hd_22436554_1920.jpg":"1920x1080","k_22436554_1280.jpg":"1280x1280","k_22436554_1024.jpg":"1024x1024","k_22436554_640.jpg":"640x640","k_22436554_480.jpg":"480x480","k_22436554_340.jpg":"340x340","k_22436554_220.jpg":"220x220","o_22436554_1280.jpg":"1280x960","o_22436554_1024.jpg":"1024x768","o_22436554_640.jpg":"640x480","o_22436554_480.jpg":"480x360","o_22436554_340.jpg":"340x255","o_22436554_220.jpg":"220x165","h_22436554_1280.jpg":"1280x854","h_22436554_1024.jpg":"1024x683","h_22436554_640.jpg":"640x427","h_22436554_480.jpg":"480x320","h_22436554_340.jpg":"340x227","h_22436554_220.jpg":"220x147","pp_22436554_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436554_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436554_640.jpg":"640x814","pp_22436554_480.jpg":"480x611","pp_22436554_340.jpg":"340x432","pp_22436554_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1600","hd_22436592_1920.jpg":"1920x1080","k_22436592_1280.jpg":"1280x1280","k_22436592_1024.jpg":"1024x1024","k_22436592_640.jpg":"640x640","k_22436592_480.jpg":"480x480","k_22436592_340.jpg":"340x340","k_22436592_220.jpg":"220x220","o_22436592_1280.jpg":"1280x1706","o_22436592_1024.jpg":"1024x1365","o_22436592_640.jpg":"640x853","o_22436592_480.jpg":"480x640","o_22436592_340.jpg":"340x453","o_22436592_220.jpg":"220x293","h_22436592_1280.jpg":"1280x854","h_22436592_1024.jpg":"1024x683","h_22436592_640.jpg":"640x427","h_22436592_480.jpg":"480x320","h_22436592_340.jpg":"340x227","h_22436592_220.jpg":"220x147","pp_22436592_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436592_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436592_640.jpg":"640x814","pp_22436592_480.jpg":"480x611","pp_22436592_340.jpg":"340x432","pp_22436592_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x2560","hd_22436664_1920.jpg":"1920x1080","k_22436664_1280.jpg":"1280x1280","k_22436664_1024.jpg":"1024x1024","k_22436664_640.jpg":"640x640","k_22436664_480.jpg":"480x480","k_22436664_340.jpg":"340x340","k_22436664_220.jpg":"220x220","o_22436664_1280.jpg":"1280x1706","o_22436664_1024.jpg":"1024x1365","o_22436664_640.jpg":"640x853","o_22436664_480.jpg":"480x640","o_22436664_340.jpg":"340x453","o_22436664_220.jpg":"220x293","h_22436664_1280.jpg":"1280x854","h_22436664_1024.jpg":"1024x683","h_22436664_640.jpg":"640x427","h_22436664_480.jpg":"480x320","h_22436664_340.jpg":"340x227","h_22436664_220.jpg":"220x147","pp_22436664_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436664_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436664_640.jpg":"640x814","pp_22436664_480.jpg":"480x611","pp_22436664_340.jpg":"340x432","pp_22436664_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1339x1600","hd_22436692_1920.jpg":"1920x1080","k_22436692_1280.jpg":"1280x1280","k_22436692_1024.jpg":"1024x1024","k_22436692_640.jpg":"640x640","k_22436692_480.jpg":"480x480","k_22436692_340.jpg":"340x340","k_22436692_220.jpg":"220x220","o_22436692_1280.jpg":"1280x1529","o_22436692_1024.jpg":"1024x1223","o_22436692_640.jpg":"640x764","o_22436692_480.jpg":"480x573","o_22436692_340.jpg":"340x406","o_22436692_220.jpg":"220x262","h_22436692_1280.jpg":"1280x854","h_22436692_1024.jpg":"1024x683","h_22436692_640.jpg":"640x427","h_22436692_480.jpg":"480x320","h_22436692_340.jpg":"340x227","h_22436692_220.jpg":"220x147","pp_22436692_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436692_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436692_640.jpg":"640x814","pp_22436692_480.jpg":"480x611","pp_22436692_340.jpg":"340x432","pp_22436692_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1200x1599","hd_22436722_1920.jpg":"1920x1080","k_22436722_1280.jpg":"1280x1280","k_22436722_1024.jpg":"1024x1024","k_22436722_640.jpg":"640x640","k_22436722_480.jpg":"480x480","k_22436722_340.jpg":"340x340","k_22436722_220.jpg":"220x220","o_22436722_1280.jpg":"1280x1705","o_22436722_1024.jpg":"1024x1364","o_22436722_640.jpg":"640x852","o_22436722_480.jpg":"480x639","o_22436722_340.jpg":"340x453","o_22436722_220.jpg":"220x293","h_22436722_1280.jpg":"1280x854","h_22436722_1024.jpg":"1024x683","h_22436722_640.jpg":"640x427","h_22436722_480.jpg":"480x320","h_22436722_340.jpg":"340x227","h_22436722_220.jpg":"220x147","pp_22436722_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436722_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436722_640.jpg":"640x814","pp_22436722_480.jpg":"480x611","pp_22436722_340.jpg":"340x432","pp_22436722_220.jpg":"220x280"},{"size0":"784x1600","hd_22436750_1920.jpg":"1920x1080","k_22436750_1280.jpg":"1280x1280","k_22436750_1024.jpg":"1024x1024","k_22436750_640.jpg":"640x640","k_22436750_480.jpg":"480x480","k_22436750_340.jpg":"340x340","k_22436750_220.jpg":"220x220","o_22436750_1280.jpg":"1280x2612","o_22436750_1024.jpg":"1024x2089","o_22436750_640.jpg":"640x1306","o_22436750_480.jpg":"480x979","o_22436750_340.jpg":"340x693","o_22436750_220.jpg":"220x448","h_22436750_1280.jpg":"1280x854","h_22436750_1024.jpg":"1024x683","h_22436750_640.jpg":"640x427","h_22436750_480.jpg":"480x320","h_22436750_340.jpg":"340x227","h_22436750_220.jpg":"220x147","pp_22436750_1280.jpg":"1280x1628","pp_22436750_1024.jpg":"1024x1303","pp_22436750_640.jpg":"640x814","pp_22436750_480.jpg":"480x611","pp_22436750_340.jpg":"340x432","pp_22436750_220.jpg":"220x280"}]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 204 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38690040 Threads: 5 Questions: 7117520801 Slow queries: 3306910 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 608864563 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 54 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/najmladoj-tenisacici-je-26-a-najstarijoj-cak-75-godina-ekipa-splitskih-rekreativki-otkriva-muski-kad-gube-krive-druge-a-mi-se-uvijek-ljutimo-na-sebe-1202238 [printLink] => /mozaik/panorama/najmladoj-tenisacici-je-26-a-najstarijoj-cak-75-godina-ekipa-splitskih-rekreativki-otkriva-muski-kad-gube-krive-druge-a-mi-se-uvijek-ljutimo-na-sebe-1202238?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 441598 [name] => tenis [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => tenis [link] => /tag/tenis ) [1] => stdClass Object ( [id] => 352143 [name] => rekreacija [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => rekreacija [link] => /tag/rekreacija ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nerazdvojne godinama [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Najmlađoj je 26, a najstarijoj čak 75 godina! Ekipa izuzetnih splitskih rekreativki otkriva tajnu svoje uspješnosti: ‘Muški kad gube krive druge, a mi se uvijek ljutimo na sebe‘ [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3139 [name] => Jasenka Leskur [username] => jasenka-leskur [email] => jasenka-leskur-stani-i@sd.hr [password] => $2y$10$yxLU5zfSBkK9E0Dw/xQ.FuGfjyguFIugXyk4eWGb5x2bk/KEJ9mPq [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 2023-10-13 14:31:49 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => {"admin_style":"","admin_language":"","language":"","editor":"","timezone":""} [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [admin_style] => [admin_language] => [language] => [editor] => [timezone] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/jasenka-leskur-3139 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1657 [gender] => m [description] => [image] => [url] => [group] => 1 [plugins] => ) [avatar] => https://secure.gravatar.com/avatar/edc0bc8cf76440b4ed51e0a3a7473ef9?s=100&default=https%3A%2F%2Ff01.slobodnadalmacija.hr%2Fcomponents%2Fcom_ocm%2Fimages%2Fplaceholder%2Fuser.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434356.jpg [galleryCount] => 25 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Joško Šupić/Cropix [mainImageDesc] =>

 S lijeva - Maja Borčić, Gorana Vrkić, Ankica Grčić, Silvana Tvrdić, Nadica Marušić, Anita Čota, Žana Rapaić, Renata Kuzmanić, Vesna Baljkas, Lola Babić, Maja Erceg i Antonija Eterović
 

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434356.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

 S lijeva - Maja Borčić, Gorana Vrkić, Ankica Grčić, Silvana Tvrdić, Nadica Marušić, Anita Čota, Žana Rapaić, Renata Kuzmanić, Vesna Baljkas, Lola Babić, Maja Erceg i Antonija Eterović
 

) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22324668.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434364.jpg [title] => Joško Šupic/Cropix/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22324672.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Anita Čota
 

) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22324640.jpg [title] => Ante Čizmić/Cropix

Anita Čota
 

) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22324634.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Anita Čota
 

) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434382.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Maja Erceg
 

) [7] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434376.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Maja Erceg

) [8] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434374.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Žana Rapaić

) [9] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434372.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Lola Babić, predsjednica je ženske grupe Spalato
 

) [10] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434362.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Vesna Baljkas

) [11] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434360.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Gorana Vrkić
 

) [12] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22434390.jpg [title] => Joško Šupić/Cropix

Žana Rapaić
 

) [13] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436306.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Trofej je naš!

) [14] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436328.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Zajedno i za blagdane

) [15] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436398.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Fešte su dio sportskih druženja

) [16] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436410.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Uspomena na zajednički turnir

) [17] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436490.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Suzana i Dea, majka i kći na terenu

) [18] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436550.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Suzana Žunić sa kćerkom Deom, najmlađom u grupi

) [19] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436554.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Suzana Žunić sa kćerokom Deom i suigračicama

) [20] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436592.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Majka i kći s osvojenim trofejom, Suzana Žunić i njena mlađa kći Dea

) [21] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436664.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Gorana Vrkić i Željko Franulović u pionrskim danima ona uz mrežu, prva s desna, on u drugom redu, treći s lijeva) na Firulama

) [22] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436692.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Anita Čota u navijačkom zanosu na Gripama

) [23] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436722.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Vatrena navijačica i pretplatnica

) [24] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2022/06/14/22436750.jpg [title] => /Slobodna Dalmacija

Anita već navijački odgaja i unuka

) ) [bgPosition] => [videoType] => allvideos [text] => {OCMSplitter}

Nema tu popodneva uz turske sapunice i televizijske ekrane, nema tu viška kilograma pa da se razgovara o dijetama. Ako je šoping, sigurno je da svaka u ormaru ima punu policu šarenih sportskih majičica, šilterica, topića, gega, patika. Radi se, prati se djecu i obitelj, ali vremena uvijek mora biti za – tenis.

Okupljene u posebnoj grupi na WhatsAppu, raspoređuju se u parove i nalaze se zbog te jedne stvari koja ih je povezala. I tako već više od deset godina! Što je dugo razdoblje, kad se uzme u obzir da je rekreacija nešto što se uvijek može odgoditi i da se cijeli svijet nekako uroti protiv žene koja želi imati vrijeme samo za sebe.

---

image

Lola Babić, predsjednica je ženske grupe Spalato
 

Joško Šupić/Cropix
---

Za predsjednicu grupe pod imenom "Spalato" su izabrali Lolu Babić.

– Ima u našoj grupi žena manje ili više stalno aktivnih, a na druženjima i turnirima znaju se pojaviti i one koje manje igraju – objašnjava mi u kafiću uz terene na Firulama, a gdje bi drugo?

– Bilo je odustajanja, ozljedica, ali oko 20 rekreativki se stalno vrti. A kako se grupa stvorila? Nekako spontano. Tu na "Tenisa" smo bile Silvana Tvrdić i ja, pa smo lančano krenule jedna za drugom. Onda sam dovela Maju Erceg, pa Žanu Rapaić...

---

image

Vesna Baljkas

Joško Šupić/Cropix
---

Dopunit će je Vesna Baljkas:

– Više pojedinačnih grupica žena koje su se upoznale kroz tenis počelo se međusobno kombinirati. Grupa žena s Baterije, s Meja oko "Carpe". Ja sam počela na Mejama, bio je nekoć mali klub, s terenom i kafićem. Poslije sam se priključila Baterijama, pa onda ovdje.

Suzana Žunić Milačić se sjeća dobro tog vremena, vratila se iz Engleske s mužem i troje djece i onako, dok potomstvo trenira, počela je i ona.

– Nije bilo puno žena te 2001. godine na Firulama, a meni je tu bilo najbliže kući. Bile su raštrkane po Žnjanu, Baterijama, Mejama, Solinu. Doktorica Hajdi Krstulović i ja smo krenule iz šale, da ne pijem kave dok čekam djecu. Spojile smo se, zajedničke su nam teme – kaže.

– Uglavnom, zadnjih godina smo ovdje – kaže predsjednica. – I zimi i ljeti, na istočnim terenima imamo onaj "balun" pa se uvijek može igrati. Utorak, četvrtak, subota i nedjelja. Većina nas igra po dva puta tjedno, netko i tri. Igrale bismo mi i više, sigurno, ali ne može se. I leđa stiskaju. A ako nešto u zadnji čas iskrsne, tražimo zamjenu, termin se poštuje.

Nema 'možda' i 'ako'

Ako si rekla da ćeš doći na tenis, nema ono "ajme, zaboravila sam", to ne postoji. Nema "možda" i "ako". Sve se ponašamo isto, to je kodeks – Vesna će. – I na tenis se dolazi deset minuta prije termina, nikako zadnji čas ili kasnije!

– Na tenis nitko ne kasni! – rezolutna je Lola.

– Nekad stvarno ne možeš stići, ali uvijek te taj tenis tjera. Imala sam faze kad bih odustala, ali ne smijem zeznuti dogovor, partnerica me čeka – kaže Suzana koja je igrala, dodaje, i po četiri puta tjedno, ali se zbog posla "razlijenila".

Uglavnom, tu se radi o ljubavi za udaranjem loptice preko velike mreže, jer što bi drugo osim ljubavi spojilo tako raznovrsne žene? Različite su po izgledu, načinu života, obiteljskom statusu. I zanimanju – ima ih domaćica i "domaćica" koje pune i prazne apartmane u sezoni, umirovljenica raznih profila, među kojima se ističu one koje ispeku kolače, "pekarica", obiteljskih liječnica, psihijatrica, onkologinja, fizioterapeutkinja, geodetkinja, službenica, "žena, majki, kraljica", kažu. Različite su dobi – najmlađoj tenisačici u grupi je 26, a najstarijoj čak 75 godina. Među njima ima baka: Anita, Vesna, Suzana, Maja Borčić, Tea, Gorana, već je desetak unučadi tu negdje u dnevnom rasporedu. Iako je grupa okupila većinom zrele žene, "u najboljim godinama", jedna je nedavno rodila.

---

image

Maja Erceg

Joško Šupić/Cropix
---

– Nama je to nekakav ritual. Znamo doći prije termina, popiti kavicu, a poslije se opet ostane, razgovara se o tenisu. Prati se što je novo, jednostavno smo u tome – objašnjava Lola.

Maja Erceg kaže da joj je igra i druženje neodvojivo:

– Sport jest interesantan, ali da odem u Njemačku i da mi kažu da bih mogla igrat tenis, nije mi takav gušt jer bi izostao ovaj drugi dio. Zbližile smo se i opstale dugo zajedno.

Suzana dodaje:

– Držimo se dobrog zezanja, kava, zafrkancija. Nema negative od kuće, je li umorna, je li radila, jesu li te djeca... Sve se to izbaci kroz tenis, to znam iz vlastitog iskustva. Bude tu izgubljenih loptica, "je li linija?, nije linija!", ima padova, ali sve uvijek završi u smijehu. Najvažnije, ovo su sve žene koje vole rekreaciju, jer nećeš ti nekoga iz trosjeda uspjeti staviti na teren. Sve je to aktivniji profil žena. Rade po dva, tri posla, sve su to bivše sportašice, igrale su golf, odbojku, rukomet, uvijek je neki sport u pozadini – veli Suzana, koja je zbog druženja uvukla u grupu i najmlađu kćer Deu, njezino treće dijete, odnedavna gospođu Agić.

– Ona je igrala kao takmičarka do desete, dvanaeste godine pa je napravila veliku pauzu. Onda sam je krenula nagovarati, tu su turnirići, putovanja, provedemo se preko vikenda. "Ajmo ti i ja, mater i kći" i – nagovorila sam je. Pristala je. Za vratiti se u tenis treba vremena, ali uključila se, odigra. Tako negdje otputujemo, upoznale smo stvarno puno ljudi po cijeloj Hrvatskoj, makneš se iz svakodnevice – pojašnjava.

Muževi ih podržavaju – malo snažnije oni koji se i sami sportski rekreiraju, igraju i tenis, a ima među njima umirovljenih nogometaša i košarkaša, Erceg, Rapaić, Krstulović, Milačić – a djeca su narasla pa se ne mora svekrve zvati da mogu na teren. Igraju koji put u parovima s muškarcima, kad zafali, ali u principu je ovo čisto ženski đir.

– A i drugi je to tenis, nije to ista igra – komentiraju žene.

---

image

Žana Rapaić

Joško Šupić/Cropix
---

O muškarcima će Anita Čota, jer je za to kvalificirana, ona naime osim s ovom grupom igra i s muškarcima, pa se često može vidjeti na terenu s tri "dečka".

– Puno su veće tenzije u muškom tenisu, oni viču, galame, beštimaju, svega ima. U načelu je uvijek kriv njegov suigrač! A u nas je to malo drukčije, mi to sve ljepše podnosimo. Više sebe krivimo, polazimo od sebe više negoli prigovaramo suigračici. Najviše se ljutimo na sebe – kaže ova neumorna igračica.

Dame su to, nema tu lomljenja reketa, ni lupanja njime o pod?

– Ma neee – odmahuju uglas.

– To smatramo nepristojnim, na kraju ćeš ružnim potezom iznervirati prijateljicu, to nema smisla – Vesna će.

– Možemo se u krajnjoj liniji kontrolirati – govori Maja.

– Kroz tenis se vidi tko je kakav temperament. Ima onoga "kozo, falila si", "kako si ovo napravila", ali prema sebi, ne prema vani – dodaje Lola.

---

image

Fešte su dio sportskih druženja

/Slobodna Dalmacija
---

I tenis je mjesto gdje bi muškarci htjeli da su gazde – mada, tko ih pita? – i dugo je trajalo dok su se žene izborile za "vidljivost". O tome bi puno mogla kazati gospođa Gorana Vrkić koju u grupi drže za "legendu". S omalovažavanjem se susrela još davno.

– Ja sam bila prvak Juge na Otvorenom prvenstvu na ono zadnje igralište, a klub mi je dao ovolicni trofejčić – pokazuje mi između palca i kažiprsta – eno ga još imam doma. A Nikoli Piliću su dali prsten pečatnjak, bome! On je bio stariji, tridesetak godina je imao, bio je izvrstan. Ja prva, on prvi, meni peharčić, njemu prsten. Uvijek se žene podcjenjivalo, to vam je totalna istina.

– Kao da je danas drukčije? Žene su kao neko nužno zlo, usput. Kad se igraju "miksevi" žene su, ono, "ajde, neka je", za žuntu – komentira Anita.

Talent

Gorana je još kao djevojčica prepoznata kao talent, sportašica, ali nije kod kuće bilo razumijevanja za to, drukčije su se nekad odgajala ženska dica.

---

image
Joško Šupic/Cropix/Cropix
---

– Moj otac je bio pomorac i nije mu bilo drago da sestra i ja negdje idemo, to su bile njemu "lake" ženske, a mater se bojala da ga ne naljuti. Teta je bila za mene, ona bi joj govorila da je "primitivna" i skupljala članke iz novina o meni, pratila je sve sportske novosti.

Trebalo je jednom doniti svoju sliku za ić' na natjecanje, a 'ko će dati? Jedina koju sam imala je bila obiteljska ispred Svetog Frane, nisam imala bolju. S nje sam otkinula svoju glavu, tu je posli ostala rupa. Joj kako sam s njom trčala do kluba, "pičila" sam od Bregovite priko Parka, pogazila san sve cviće, sritna! Idem u Zagreb! I sa samo šest mjeseci treninga osvojila drugo misto u pionirkama u Hrvatskoj!

Sa mnom je u generaciji bio Željko Franulović. Rođeni smo iste godine, vršnjaci smo. On je živio baš u kuću poviše "Tenisa", a otac mu je bio pomorac kao i moj. U Borovu smo, kad mi je bilo 16 godina, igrali miks, nije bilo dubl ženski, ni muški. I za reprezentaciju smo igrali, putovali skupa za Maribor. Trener Zoran Ercegović me hvalio kao buduću nadu, skupa s Vedranom Ferić. Jednom je Nikola Pilić, igrali smo miks, reka: "Mala, ako nastaviš ti ćeš bit svjetska klasa"... a ja prikinila sa 18. Udala se i rodila – veli ova veteranka, sjećajući se velikih ženskih imena toga doba: Mima Jaušovec, Tanja i Majana Kokeza...

Ni muž nije volio – malo je reći – to što ona voli tenis.

– Nije mi da mira dok me nije osvojio, reka je odmah "ova će bit moja žena". A kad sam mu bila žena... čim bi me vidio da sjedim na klupi i gledam tenis, bilo mu je krivo – kaže Gorana, sve čudeći se. – Kad netko ima talenta, umjesto da dobije potporu, oni te još potkopaju – širi ruke.

Ali nju to nije zaustavilo, jer, evo – pola stoljeća ona igra tenis, rekreativno kad nije bilo suđeno profesionalno. Previše je u njoj bilo energije da bi mogla mirovati. Izborila se, kaže, usprkos ratovima kod kuće.

Puna je energije, ustaje u pet, nikad je ništa ne boli, a u dane kad igra tenis ne "šparta" okolo, da bi bila što odmornija. Sprema se preko ljeta u svoju kuću u Rogoznicu, ali i tamo nosi rekete: s prijateljicom će igrat' u "Frape" ili u "Keruma".

Radila sam cijeli vijek kao daktilografkinja u "Croatije" – 35 godina bez dana izostanka! – i uvijek sam išla na Radničke igre, puna mi je kuća trofeja. Stolni tenis, kuglanje. Veliki tenis se počeo igrati kad je doša Franjo Tuđman, onda su ga uveli na "Croatijadu" pa su Zagrepčani navalili. Bilo bi nas tisuću u Rovinju, a nas tri, četiri smo igrale, ovo drugo je bilo sve za ništa – komentira ona.

Apropo nekadašnjih vremena, tenis se držao za elitni sport, šminkerski, za bogate, što je, zapravo bila i gospođa Gorana jer je na "Tenisa bila marka": "Lee gaće, La Costa majica, sve iz Amerike, teta mi slala i patike".

– Nekad se znalo svakoga tko je u Splitu igra tenis, kad bi prošao preko Meja s reketom, svi bi ga gledali – kaže Vesna, pa dodaje jednu zanimljivost:

– Znaš, kad je moj sin u Irskoj rekao svom šefu da igra tenis, on se, kao, malo začudio. U njih je to još za odabrane, a tamo svi masovno igraju golf.

Gospođa Gorana je, pored svega, veliki pobornik lijepog, "old school" tenisa. Ipak je nju prvim udarcima učio čuveni Javor. ("Trčali smo do Trstenika, pa nazad. Onda forhend u prazno, reket, u prazno, pa tuci.") Što u grupi i nije najvažnije – jest da je među rekreativkama onih koje su u dječjoj dobi bile u klubu na Firulama, ali većinom su "štundale" na privatnim satovima u odrasloj dobi. Neke više, neke manje.

---

image

Suzana Žunić sa kćerkom Deom, najmlađom u grupi

/Slobodna Dalmacija
---

– Ima žena koje s nama ne igraju, takmičarki i koje su bile dobre. To je predobro za nas. Mi ovo smatramo rekreacijom – podvlači razliku Lola.

A ipak – kakav je tenis?

– Ima dana kad ne možeš sastaviti glavu i noge, a drugi put odigraš perfektno – slažu se. Dobre su sve, jer one, onako ženski solidarno, jedna drugu hvale. Pa za prijateljice kažu:

– Borac je.

– Dobro igra.

– ​ Lip tenis.

– Trči više od sviju.

– Zna raspalit bombu.

– Ima "dobru" glavu.

– Igra muški.

Ali, ipak, ima ih što se ističu:

– Vidjela sam stotine muških jednoručnih bekenda, ali nisam vidila ka šta je Zdenkin. Izvrstan slajs!

– Je, i mala Antonija, odličan slajs.

– I Nedica isto.

– I Gorana.

A tko najviše pobjeđuje?

– Anita.

– Anita. Nju nitko ne može dobit.

– Anita. Uvijek će vidjeti da sam na krivoj nozi i baš tu će mi poslati balun, uvijek me dobije.

– Ona ne bi ni svojoj kćeri pustila punat.

– Tko je s njom u paru, taj sigurno dobiva.

– S njom se i muški namuče, strašno je precizna.

---

image

Anita Čota
 

Ante Čizmić/Cropix
---

Sport koji vuče

A nepobjediva Anita je tek čudo, jer je samouka u ovom sportu. Ona nema školovani ni volej, ni servis.

– Ja sam potpuno suprotni primjer od Gorane. Dakle počela sam igrati kad su mi brat i muž dali reket, bilo mi je blizu 40, nakon šta sam rodila dvoje djece. Počeli smo zajedno s još jednim prijateljem, moj muž je uzimao satove i posvetio se tome, ali ja sam drugi profil, mene to nije zanimalo. Ma šta me briga s 40 godina kako mi izgleda udarac! Onda sam napravila pauzu dvije, tri godine jer sam rodila treću kćer, a moji muški su napredovali. Ali brzo sam ih stigla. Ja sam samo htjela igrati i igrati. Želim imat reket i balun i raditi nešto na terenu. Ne volim se niti zagrijavati. Takva sam bila i u skijanju, u svemu. Ali tu sam falila, trebalo je krenuti na neke satove, da ti netko pokaže, da te nauči. Dobro je imati temelje.

– Sve si sama naučila i sve pobjeđuješ?!

– Prirodno. Nitko mi nikad u životu nije pokazao niti jedan udarac. To je istina – kaže.

– Mislim da imam mota za balun. Za postavljanje u terenu, imam percepciju terena, sliku. I tajming je važan u igri. A onda, ovi oko mene uživaju u tenisu a ja igram na punte. Ja samo punat vidim, imam kompjutor u glavi, u mene je imotska glava – smije se ona dok priča kako je sve to "jednostavno".

---

image

 S lijeva - Maja Borčić, Gorana Vrkić, Ankica Grčić, Silvana Tvrdić, Nadica Marušić, Anita Čota, Žana Rapaić, Renata Kuzmanić, Vesna Baljkas, Lola Babić, Maja Erceg i Antonija Eterović
 

Joško Šupić/Cropix
---

Ona je jedina redovna na tradicionalnim "Gusarevom" i "Građevinarskim" turnirima, blažena među muškarcima. A kako su u nje jake "torcidaške" emocije, godinama ima "Hajdukovu" pretplatu, a do lani i onu s Gripa, košarkašku, kaže to je odgoj iz kuće. Svi su doma takvi, navijači, a ona za to kupuje posebnu robu, bijelu i žutu. Već je i unuk "inficiran".

I obožava, jasno – tenis.

Koji će – za kraj – objasniti Vesna:

To je prekrasan sport. Ima taj natjecateljski element, ima u sebi strast. Težak je, koliko god ga igraš, nikad ga nisi naučio. Puno teži nego izgleda. Naprosto – vuče!

---

Zajednički pehar s Makarankama

Najveći su gušt ove teniske "škvadre" turniri. Putovalo se u Dubrovnik, Zadar, Široki Brijeg, bilo je tu turnira međunarodnih, s rekreativcima iz Zagreba, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, bilo je kombinacija i s muškarcima... Ali najdraži im je onaj s Makarankama, i s njima su se najčvršće povezale.

– Dva puta godišnje smo skupa na turniru. Otiđemo dole, pa u hotel, muzika, hrana, izlazak i – tenis. Mi ovde isto napravimo, potrudimo se, svak nešto donese, napravimo kolačiće, organiziramo večeru. Išle smo i po restoranima, skupilo bi nas se i 25 do 30, došle bi i one koje nisu na turniru, da se družimo, zajednički opustimo. I plesali, zezali se. Držimo taj običaj godinama.

Imamo zajednički pehar i svake godine na njega "zalijepimo" tko je dobio turnir.

Normalno, kad si na terenu da 'oćeš pobijedit, šta ćemo se lagat? To je jedno pozitivno rivalstvo. Namještamo najbolje parove, svaka od nas ima neki svoj adut, pokušavamo napravit najbolju kombinaciju da bi dobili rezultat. Ako par pobjeđuje, ne mijenjamo ga. Ako ne, miješamo se – kažu Lola i Vesna.

---

---

Tko je grupa 'Spalato'?

Lola Babić, Maja Borčić, Maja Erceg, Žana Rapaić, Anita Čota, Zdenka Vranković, Igna Brajević Gizdić, Ankica Grčić, Silvana Tvrdić, Vesna Baljkas, Lada Draganja, Antonia Eterović, Suzana Žunić Milačić, Dea Agić, Galina Duić Plumtree, Gorana Vrkić, Renata Kuzmanić, Hajdi Krstulović, Ivana Dujmović, Nadica Marušić, Tea Krstulović, Spomenka Mikuš i Marina Jurčić.

---

 

[jcfields] => Array ( ) [event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Joško Šupić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Joško Šupic/Cropix/Cropix Ante Čizmić/Cropix Ante Čizmić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix Joško Šupić/Cropix /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija /Slobodna Dalmacija
Joško Šupić/Cropix

 S lijeva - Maja Borčić, Gorana Vrkić, Ankica Grčić, Silvana Tvrdić, Nadica Marušić, Anita Čota, Žana Rapaić, Renata Kuzmanić, Vesna Baljkas, Lola Babić, Maja Erceg i Antonija Eterović
 

Ante Čizmić/Cropix

Anita Čota
 

Ante Čizmić/Cropix

Anita Čota
 

Joško Šupić/Cropix

Anita Čota
 

Joško Šupić/Cropix

Maja Erceg
 

Joško Šupić/Cropix

Žana Rapaić

Joško Šupić/Cropix

Lola Babić, predsjednica je ženske grupe Spalato
 

Joško Šupić/Cropix

Vesna Baljkas

Joško Šupić/Cropix

Gorana Vrkić
 

Joško Šupić/Cropix

Žana Rapaić
 

/Slobodna Dalmacija

Trofej je naš!

/Slobodna Dalmacija

Zajedno i za blagdane

/Slobodna Dalmacija

Fešte su dio sportskih druženja

/Slobodna Dalmacija

Uspomena na zajednički turnir

/Slobodna Dalmacija

Suzana i Dea, majka i kći na terenu

/Slobodna Dalmacija

Suzana Žunić sa kćerkom Deom, najmlađom u grupi

/Slobodna Dalmacija

Suzana Žunić sa kćerokom Deom i suigračicama

/Slobodna Dalmacija

Majka i kći s osvojenim trofejom, Suzana Žunić i njena mlađa kći Dea

/Slobodna Dalmacija

Gorana Vrkić i Željko Franulović u pionrskim danima ona uz mrežu, prva s desna, on u drugom redu, treći s lijeva) na Firulama

/Slobodna Dalmacija

Anita Čota u navijačkom zanosu na Gripama

/Slobodna Dalmacija

Vatrena navijačica i pretplatnica

/Slobodna Dalmacija

Anita već navijački odgaja i unuka

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/najmladoj-tenisacici-je-26-a-najstarijoj-cak-75-godina-ekipa-splitskih-rekreativki-otkriva-muski-kad-gube-krive-druge-a-mi-se-uvijek-ljutimo-na-sebe-1202238 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=30a7c44f9ab035631a7743ab755d86d1794c4f41 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Najmla%C4%91oj+je+26%2C+a+najstarijoj+%C4%8Dak+75+godina%21+Ekipa+izuzetnih+splitskih+rekreativki+otkriva+tajnu+svoje+uspje%C5%A1nosti%3A+%E2%80%98Mu%C5%A1ki+kad+gube+krive+druge%2C+a+mi+se+uvijek+ljutimo+na+sebe%E2%80%98%0A%0A+%0A%0A+&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fnajmladoj-tenisacici-je-26-a-najstarijoj-cak-75-godina-ekipa-splitskih-rekreativki-otkriva-muski-kad-gube-krive-druge-a-mi-se-uvijek-ljutimo-na-sebe-1202238 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fnajmladoj-tenisacici-je-26-a-najstarijoj-cak-75-godina-ekipa-splitskih-rekreativki-otkriva-muski-kad-gube-krive-druge-a-mi-se-uvijek-ljutimo-na-sebe-1202238 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => nerazdvojne godinama [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) )
StoryEditorOCM
Panoramanerazdvojne godinama

Najmlađoj je 26, a najstarijoj čak 75 godina! Ekipa izuzetnih splitskih rekreativki otkriva tajnu svoje uspješnosti: ‘Muški kad gube krive druge, a mi se uvijek ljutimo na sebe‘

Piše Jasenka Leskur Staničić
20. lipnja 2022. - 17:42
 S lijeva - Maja Borčić, Gorana Vrkić, Ankica Grčić, Silvana Tvrdić, Nadica Marušić, Anita Čota, Žana Rapaić, Renata Kuzmanić, Vesna Baljkas, Lola Babić, Maja Erceg i Antonija Eterović  Joško Šupić/Cropix

Nema tu popodneva uz turske sapunice i televizijske ekrane, nema tu viška kilograma pa da se razgovara o dijetama. Ako je šoping, sigurno je da svaka u ormaru ima punu policu šarenih sportskih majičica, šilterica, topića, gega, patika. Radi se, prati se djecu i obitelj, ali vremena uvijek mora biti za – tenis.

Okupljene u posebnoj grupi na WhatsAppu, raspoređuju se u parove i nalaze se zbog te jedne stvari koja ih je povezala. I tako već više od deset godina! Što je dugo razdoblje, kad se uzme u obzir da je rekreacija nešto što se uvijek može odgoditi i da se cijeli svijet nekako uroti protiv žene koja želi imati vrijeme samo za sebe.

Za predsjednicu grupe pod imenom "Spalato" su izabrali Lolu Babić.

– Ima u našoj grupi žena manje ili...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2024 08:46