StoryEditorOCM
PanoramaNAJSKUPLJI

Mnogi će duboko posegnuti u novčanik kako bi kupili omiljeni parfem, znate li koji je koštao više od milijun eura?

Piše MOZAIK SD
18. lipnja 2024. - 12:55

Bilo je potrebno više od tri godine i 494 parfemska ispitivanja za formuliranje mirisa. Miris je kreirao The Spirit of Dubai Parfums by Nabeel, ultra luksuzni brend mirisa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. I tako se dobio najskuplji parfem ikada prodan na svijetu.  Luksuzni uniseks miris koštao je kupca čak 1,2 milijuna eura. Razlog cijene vjerojatno je i veličina boce koja sadrži tri litre mirisa i a visoka je skoro dva metra. Naziv parfema je “Shumukh”. Boca je ukrašena s 3.571 dijamantom i zlatom težine oko 2,5 kilograma, kao i oko šest kilograma srebra. Namjera je da podsjeća na bajku 1001 noć i predstavlja “duh Dubaija”.

image
Nabeel/ferrari/profimedia/Nabeel/ferrari/profimedia

DKNY je pojam za relativno pristupačne mirise, osim ograničenog izdanja “Golden Delicious”: izrađivan je ručno tijekom 1500 sati i ukrašen poliranom zlatnom bočicom i raznim dijamantima u obliku horizonta New Yorka.  Parfem je prodan za 938.000 eura. Prihod je doniran u dobrotvorne svrhe.

Od 2006. godine još jedan parfem nalazi se u Guinnessovoj knjizi rekorda s titulom “Najskuplji parfem na svijetu (dostupan u trgovinama)”, a dolazi iz kuće Clive Christian. Ograničena naklada od deset primjeraka Clivea Christiana “No. 1 Collection for him and her” nastala je 2005. godine pod nazivom “No.1 Imperial Majesty” koja je redovito dostupna, piše Fenix-magazin. Miris čini manje skupim sadržaj nego njegovo kućište: bočicu krasi rub od 18-karatnog zlata i dijamant od pet karata. Sve u svemu, oni koji ga žele kupiti moraju izbrojiti oko 200.000 eura. 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 14:50