StoryEditorOCM
PanoramaJASNO I GLASNO

Kraljevski dvor ostavlja princezu na cjedilu tijekom planiranja vjenčanja: ‘Nećemo sudjelovati u događaju‘

Piše MOZAIK SD
2. ožujka 2024. - 08:32

Još samo nekoliko mjeseci i princeza Märtha Louise (52) vjenčat će se sazaručnikom, šamanom Durekom Verrettom (49). Par je službeno u vezi od 2019. godine, a zaručeni su od lipnja 2022.

Službeni datum vjenčanja 31. kolovoza najavili su ne samo buduća mladenka i mladoženja, već i kraljevski dvor. Ali to je očito bilo sve što je palača pridonijela vjenčanju Märthe Louise. 

image

Shaman Durek (47) zaručio je norvešku princezu Märthu Louise (50)

Instagram

Ne samo da Märtha i Durek moraju organizirati svoje vjenčanje bez ikakve pomoći palače, već sve troškove moraju platiti i sami. "Vjenčanje između princeze Märthe Louise i Dureka Verretta ne financira kraljevska obitelj, već privatni izvori", rekla je Guri Varpe, glasnogovornica.

Norveški TV kanal TV 2 ponovno je pitao palaču i dobio sljedeći odgovor: "Vjenčanje princeze Märthe Louise privatno je organizirano i odvija se bez podrške Kraljevskog dvora. Kraljevski dvor stoga neće sudjelovati u događaju, ni financijski ni na bilo koji drugi način."

Ole Jørgen Schulsrud-Hansen, kraljevski stručnjak TV 2, rekao je da ove izjave jasno pokazuju udaljenost između kraljevske obitelji i Märthe Louise i njezina zaručnika.

Razlog zašto je kraljevski dvor potpuno izvan vjenčanja je sporazum koji je Märtha Louise sklopila s palačom. "Žele zadržati pravila koja su uspostavljena u studenom prošle godine, kada su Märtha Louise i Durek Verrett željeli razjasniti razliku između vlastitih aktivnosti i kraljevske obitelji", rekao je kraljevski stručnjak.

Schulsrud-Hansen je siguran da će vjenčanje biti "vjenčanje slavnih s kraljevskim štihom" i pružit će mladenki i mladoženji puno publiciteta i prihoda zahvaljujući nacionalnim i međunarodnim gostiju.

image

Princeza Martha Louisei šaman Durek Verrett 

Carina Johansen/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. travanj 2024 03:03