StoryEditorOCM
Panoramau slast

I to smo dočekali! Odsad u Hrvatskoj možete kušati Baby lazanje, evo i gdje ih možete pronaći...

Piše Scena SD
12. travnja 2024. - 08:30

Prema povijesnim zapisima, lazanje potječu s juga Italije, točnije iz Napulja, gdje se prvi put spominju još u 14. stoljeću.

Upravo ovo jelo bilo je inspiracija za slavno jelo grčkog podrijetla u kojem je tjestenina zamijenjena krumpirom: musaku, a danas je najpopularnija verzija lazanje bolonjez, kao i varijacije vegetarijanskih lazanja s povrćem i gljivama, dok neki mljeveno meso zamjenjuju piletinom.

Sudeći po popularnosti kakvu u Hrvatskoj uživa naš ovogodišnji eurovizijski predstavnik Marko Purišić umjetničkog imena Baby Lasagna, nema sumnje kako će i Baby lazanje koje je osmislio nagrađivani chef Zvonko Trajković biti jednako popularne.

image

Baby Lasagna

Livio Andrijic/Cropix

Ovaj kuhar čija su jela na bazi tjestenine višestruko nagrađivana ove će sezone voditi kuhinju u zabavnom parku Dalmaland u Biogradu.

Za posjetitelje je chef Trajković osmislio brojna inovativna jela sa svježim mediteranskim namirnicama, a u ponudi je i jelo Baby lazanje nadahnuto hrvatskim predstavnikom na Eurosongu.

image

Zvonko Trajković

Luka Gerlanc/Cropix

Adrenalinski centar na Jadranu svoja vrata otvara već 26. travnja, a od ove je godine proširen za zelenu oazu koja se prostire na 3000 metara četvornih vrijednu milijun eura.   

Najvećem zabavnom parku u Hrvatskoj i regiji ovih dana stiglo je i posebno priznanje. 

image
Dalmaland

Riječ je o nagradi "Simply the best" za inovativnost i kreativnost u turizmu prema izboru Udruga hrvatskih putničkih agencija. Prestižno priznanje park je dobio u kategoriji novog projekta u turizmu i to za prošlu godinu koja je bila jedna od najuspješnijih od otvorenja 2016. godine.

- Ove sezone očekujemo još uzbudljiviji provod, s obzirom na brojne novitete u parku koje ćemo predstaviti na svečanom otvorenju. Pripremili smo bogate nagrade, a predstavit ćemo i novi animacijski tim koji je zadužen za organizaciju tematskih rođendana, evenata i team buildinga - najavio je Ivan Bobanović iz Dalmalanda.

image
Dalmaland

Kako je Marko smislio nadimak Baby Lasagna?

- Skroz nasumično. Šetao sam Novigradom u potrazi za trgovinom da kupim vodu i popijem Brufen. U tom trenu mi je ta misao samo pala na pamet i to je bilo to. Zvuči drugačije i odmah sam ga prihvatio kao dio svog stage identiteta - rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 09:29