Prema povijesnim zapisima, lazanje potječu s juga Italije, točnije iz Napulja, gdje se prvi put spominju još u 14. stoljeću.
Upravo ovo jelo bilo je inspiracija za slavno jelo grčkog podrijetla u kojem je tjestenina zamijenjena krumpirom: musaku, a danas je najpopularnija verzija lazanje bolonjez, kao i varijacije vegetarijanskih lazanja s povrćem i gljivama, dok neki mljeveno meso zamjenjuju piletinom.
Sudeći po popularnosti kakvu u Hrvatskoj uživa naš ovogodišnji eurovizijski predstavnik Marko Purišić umjetničkog imena Baby Lasagna, nema sumnje kako će i Baby lazanje koje je osmislio nagrađivani chef Zvonko Trajković biti jednako popularne.
Ovaj kuhar čija su jela na bazi tjestenine višestruko nagrađivana ove će sezone voditi kuhinju u zabavnom parku Dalmaland u Biogradu.
Za posjetitelje je chef Trajković osmislio brojna inovativna jela sa svježim mediteranskim namirnicama, a u ponudi je i jelo Baby lazanje nadahnuto hrvatskim predstavnikom na Eurosongu.
Adrenalinski centar na Jadranu svoja vrata otvara već 26. travnja, a od ove je godine proširen za zelenu oazu koja se prostire na 3000 metara četvornih vrijednu milijun eura.
Najvećem zabavnom parku u Hrvatskoj i regiji ovih dana stiglo je i posebno priznanje.
Riječ je o nagradi "Simply the best" za inovativnost i kreativnost u turizmu prema izboru Udruga hrvatskih putničkih agencija. Prestižno priznanje park je dobio u kategoriji novog projekta u turizmu i to za prošlu godinu koja je bila jedna od najuspješnijih od otvorenja 2016. godine.
- Ove sezone očekujemo još uzbudljiviji provod, s obzirom na brojne novitete u parku koje ćemo predstaviti na svečanom otvorenju. Pripremili smo bogate nagrade, a predstavit ćemo i novi animacijski tim koji je zadužen za organizaciju tematskih rođendana, evenata i team buildinga - najavio je Ivan Bobanović iz Dalmalanda.