StoryEditorOCM
PanoramaUZNEMIRUJUĆA SNIMKA

Drama u Sibiru: Radnici pokušali potjerati agresivnog medvjeda iz svog kampa. Ali situacija se otela kontroli...

Piše vijesti sd
15. studenog 2023. - 12:59

Mnogi susreti s medvjedima prođu tako da životinja pobjegne od ljudi, no nekada, nažalost, ispadne posve drugačije. Medvjed koji se susreo s radnicima u Sibiru, točnije, u Jakutiji, dvojicu je ostavio s ozbiljnim ozljedama ruku i glava, a on sam je platio glavom, prenosi Jutarnji list.

Sve se odigralo vrlo brzo. Dvojica muškaraca, zaposlenika postrojenja za crpljenje plina, pušili su u prostoriji koja je namijenjena za to kada su vidjeli kako tri psa, koja žive u postrojenju, jure za nekim. Jedan od njih, inače zaposlen kao mehaničar, otvorio je vrata kako bi otjerao to nešto što je uznemirilo pse, no medvjed ga je odmah napao.

Potom su izjurili i drugi radnici, koji su iskoristili aparate za gašenje požara i baklje kako bi uplašili medvjeda. On je tada pustio mehaničara, ali je zgrabio drugog muškarca. Za to vrijeme je jedan od radnika pozvao lovca, koji je došao i upucao medvjeda.

Dvojici muškaraca pružena je prva pomoć na licu mjesta i hitno su prevezeni helikopterom u bolnicu.

Zaposlenici su kasnije rekli kako je medvjed pokušao srušiti ogradu, a kad nije uspio, popeo se preko nje i došao do samog objekta. Moguće je kako je tražio hranu, no sve je završilo tragično.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 15:51