StoryEditorOCM
Panoramaod sumraka do zore

Djevojka ubola partnera nožem iz osvete zbog napada SAD-a na Irak, brani se kako je mislila da je Salma Hayek

Piše mozaik sd
30. kolovoza 2023. - 12:58

Studentica iz Teksasa Nika Nikoubin (23), koja je osuđena jer je na spoju naslijepo ubola nožem svog partnera tijekom seksa kao osvetu za američki napad dronom u kojem je ubijen iranski zapovjednik, sada inzistira na tome da je prilikom tog stravičnog čina halucinirala da je ona lik Salme Hayek iz filma ‘Od sumraka do zore‘.

Kako prenosi New York Post, Nikoubin je rekla vlastima da je ubod nožem bio osveta za smrtonosni napad dronom 2020. koji je ciljao vojnog vođu. Dobila je tri godine uvjetne zatvorske kazne jer je ubola u vrat Daniela Trevina tijekom seksa u hotelskoj sobi u ožujku 2022. Priznala je krivnju po dvije točke optužnice za lažno zatvaranje uz upotrebu smrtonosnog oružja, piše Jutarnji list.

Sutkinja Carli Kierny navela je Nikoubinine mentalne probleme kao razlog zašto joj je ponuđena uvjetna kazna u Teksasu. Mlada je žena patila od teške depresije, shizofrenije i bipolarnog poremećaja.

Nikoubin je rekla sucu da je bila silovana kad je imala 18 godina i da "nije u potpunosti shvatila utjecaj koji je to iskustvo imalo na nju i njezino se mentalno zdravlje pogoršalo". Također je tvrdila da je bila u ustanovi za mentalno zdravlje 10 dana prije susreta s Trevinom u hotelu.

Mislila da iga u ‘od sumraka do zore‘

Sada je detaljno opisala svoj način razmišljanja prije tog kobnog čina.

"Bio sam u vrlo maničnom stanju uma", rekla je Nikoubin. "U biti sam se pogledala u ogledalo i pomislila ‘Ova glumica je zgodna‘, misleći da sam Salma Hayek iz filma ‘Od sumraka do zore‘, i halucinirala sam da imam zmiju oko ramena," dodala je, govoreći o scenariju Quentina Tarantina iz 1996.

image

Studentica iz Teksasa Nika Nikoubin (23) patila je od teške depresije, shizofrenije i bipolarnog poremećaja

Screenshot YouTube

Nikoubin je upoznala svoju žrtvu na aplikaciji za upoznavanje Plenty of Fish prije nego što se par odlučio naći radi seksa u hotelu Sunset Station 5. ožujka 2022., rekli su policajci. Tijekom seksa, Nikoubin je vezala oči svojoj žrtvi, a zatim ga ubola u vrat ružičastim kuhinjskim nožem koji je ponijela sa sobom. Žrtva je posvjedočila da ju je gurnuo sa sebe nakon što je osjetio oštru bol i povikao: "Što to radiš?" Nikoubin je brzo pobjegla iz hotelske sobe, ali ubrzo ju je uhvatila policija.

"To je otišlo toliko daleko da sam, čak i dok sam imala lisice na rukama, još uvijek mislila da sam u tome liku. Mislila sam da ćemo zatim odigrati scenu sa skrbništvom... kao, snimit ćemo tu scenu u zatvoru", tvrdi Nikoubin.

Doselila se iz Irana

"Kad su me intervjuirali, mislila sam da sam TV lik. Mislila sam da sam Carrie (koju glumi Claire Danes) iz ‘Domovine‘ i zamišljala sam kameru iza mene kako snima sve te scene", dodala je.

Tijekom ispitivanja, Nikoubin, koja je u SAD došla iz Irana kad joj je bilo samo 12 godina, rekla je detektivima da je prolijevala američku krv iz "inata i osvete" zbog američkog ubojstva iranskog vojnog vođe, Qasema Soleimanija.

"Ne vjerujem u stvari koje sam rekla te večeri. To nije u okviru mojih političkih stavova niti političkih stavova moje obitelji", rekla je za The Post.

image

Salma Hayek nije mogla ni zamisliti kako će se materijalizirati njen lik

Afp

Počiniteljica, koja tvrdi da je u to vrijeme bila bez lijekova, rekla je da je shvatila da je ubola Trevina tek šest tjedana kasnije dok je bila zatvorena u zatvorskoj ćeliji.

Na suđenju je njezin odvjetnik za ubadanje okrivio njezinu psihotičnu epizodu.

"Halucinirala sam. Bila sam pod utjecajem alkohola. Nisam radila ono što su me roditelji učili. Sve to zajedno, dovelo je do toga da sam imala maničnu epizodu. Shizofrenija i bipolarni poremećaj. Sve to prije mog uhićenja", objasnila je.

Proteklih godinu dana Nikoubin tvrdi da je stalno uzimala svoje lijekove, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:38