StoryEditorOCM
PanoramaSKANDAL U ŠKOLI

Časna sestra isprepadala učenike u lapadskoj školi: ‘Joga je prizivanje vraga! Hinduističke predmete treba spaliti‘

Piše I.P.
9. studenog 2023. - 16:35

Časna sestra koja predaje vjeronauk u Osnovnoj školi Lapad isprepadala je učenike svojim stavovima oko prakticiranja joge do te mjere da je cijeli slučaj eskalirao do roditelja i ravnateljice te je od svega ispao potpuni skandal. Dubrovački dnevnik o ovom je slučaju dobio informacije iz više izvora.

Naime časna je u sklopu sata vjeronauka na kojem predaje pričala o ostalim religijama poput hinduizma i budizma pa je rekla da pripadnici tih religija prakticiraju jogu koja predstavlja "prizivanje vraga". To je izazvalo strah i nemir kod dijela učenika, a posebno kod onih koji i sami idu na jogu, kao i kod onih čije majke idu na jogu zbog čega su čak spomenuli i odustajanje od joge. Revoltirani roditelji zatražili su sastanak s ravnateljicom. 

Dio roditelja tvrdi da je časna u jednom trenjutku pitala i tko od roditelja i djece ide na jogu uz komentar kako kršćani to nipošto ne bi smjeli prakticirati. Navodno je časna odgovorila djeci koja su joj rekla kako su oni koji idu na jogu sretni tako što je spomenula kako je ‘‘jedna njena prijateljica išla na jogu te potom počinila samoubojstvo‘‘. Tvrde kako je curici koja je rekla kako ide na jogu pojašnjavala da će joj se dogoditi nešto loše. Navodno je dodala kako sve hinduističke predmete u kući treba spaliti, nikako baciti jer, kako je rekla, ako se samo bace, onda će iz tih predmeta izaći duh.

Podsjetimo, joga je staroindijska disciplina čiji je cilj kroz koncentraciju i tjelesne pokrete postići stanje fizičke, psihičke i duhovne ravnoteže te je znanstveno dokazano kako donosi brojne blagodati fizičkom, mentalnom i duhovnom zdravlju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 03:42