StoryEditorOCM
Ljepotajedna na dan...

Kakve jabuke jedemo i trebamo li ih guliti prije konzumacije?

Piše PSD.
19. listopada 2015. - 14:27
Jabuka se još od Hipokrata smatra najzdravijim voćem i preporučuje se pojesti svaki dan po jednu jer je to garancija dobrog zdravlja. Svježa jabuka jedan je od najvrjednijih darova jeseni, a zahvaljujući suvremenim tehnologijama proizvodnje, može se čuvati cijelu godinu bez posljedica na kvalitetu ploda.

– Jabuka opravdano nosi laskavu titulu “kraljica voća” jer je najkompletnije voće u ljudskoj prehrani. Sadrži sve što je potrebno našem organizmu – voćne šećere, vitamine, kiseline, minerale, pektine, vlakna i, što je osobito važno, najčišću vodu jer na putu od tla do ploda prođe kroz milijune staničnih opni.

Prema preporuci nutricionista, ali i Svjetske zdravstvene organizacija, dnevno bismo trebali pojesti dvije do pet porcija voća, a pod porcijom...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 07:12