Jabuka se još od Hipokrata smatra najzdravijim voćem i preporučuje se pojesti svaki dan po jednu jer je to garancija dobrog zdravlja. Svježa jabuka jedan je od najvrjednijih darova jeseni, a zahvaljujući suvremenim tehnologijama proizvodnje, može se čuvati cijelu godinu bez posljedica na kvalitetu ploda.
– Jabuka opravdano nosi laskavu titulu “kraljica voća” jer je najkompletnije voće u ljudskoj prehrani. Sadrži sve što je potrebno našem organizmu – voćne šećere, vitamine, kiseline, minerale, pektine, vlakna i, što je osobito važno, najčišću vodu jer na putu od tla do ploda prođe kroz milijune staničnih opni.
Prema preporuci nutricionista, ali i Svjetske zdravstvene organizacija, dnevno bismo trebali pojesti dvije do pet porcija voća, a pod porcijom podrazum...
– Jabuka opravdano nosi laskavu titulu “kraljica voća” jer je najkompletnije voće u ljudskoj prehrani. Sadrži sve što je potrebno našem organizmu – voćne šećere, vitamine, kiseline, minerale, pektine, vlakna i, što je osobito važno, najčišću vodu jer na putu od tla do ploda prođe kroz milijune staničnih opni.
Prema preporuci nutricionista, ali i Svjetske zdravstvene organizacija, dnevno bismo trebali pojesti dvije do pet porcija voća, a pod porcijom podrazum...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....