StoryEditorOCM
HranaNIJE ZANEMARIVO

Svi priželjkujemo janjetinu na uskrsnom stolu, ali nije svejedno kako ćete je pripremiti: donosimo recepte s kojima je neusporedivo zdravija, a jednako sočna

1. travnja 2021. - 12:02

Meni za uskrsni ručak u našim je krajevima više-manje "zacementiran" u svakoj obitelji. Recepti su to koji se često prenose s koljena na koljeno, uče od majke, bake, svekrve, a rjeđe od oca, dide ili supruge.

Tradicija ovdje mahom ima primat jer dobro se zna kako miriše blagdanski stol, osjetilni su to podražaji koji samo što ne liječe.

Ne bi valjalo da je drukčije, ipak je riječ o blagdanu koji oživljava naše bogato folklorno naslijeđe, budeći sentiment koji svetkovinu čini bliskom srcu.

No ususret novom dobu, vremenu koje je prije svega obilježeno ugrozom zdravlja, tradicionalne uskrsne namirnice valjalo bi sagledati iz perspektive koja nadilazi običaje.

Uz neke različite načine pripreme, za vas smo, stoga istražili zašto je janjetina, omiljena proljetna namirnica...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 17:57