StoryEditor
HranaS IVONOM U KUHINJI

Splitska mezzosopranistica ‘zakačila‘ se na gastronomiju i uči od najboljih: za Uskrs je podijelila svoj recept za sočnu janjetinu s krumpirima, graškom i ružmarinom

2. travnja 2021. - 10:47

Ivona Bosančić Lasić je mezzosopranistica i dobitnica prve državne nagrade na natjecanju u opernom solo pjevanju, koja je ove godine daske pozornice zamijenila svojom drugom strašću – gastronomijom.

Nakon niza putovanja usmjerenih gastronomskom istraživanju, želju da svoje kulinarske vještine i znanja podigne na profesionalnu razinu, učeći od najboljih kuhara, ostvaruje upisivanjem studija gastronomije na Aspiri.

image
Ivona Bosančić Lasić trenutno je sudentica 1. godine akademije Aspira
Saša Burić/Cropix


Pod mentorstvom chefa Nikše Bobana tako je i za ovu uskrsnu prigodu kreirala jelo koje će na blagdanskom stolu izgledati svečano, a zadovoljit će nepce spektrom okusa.

Istodobno, jelo ima sve elemente dalmatinske uskrsne tradicije.


Janjetina s krumpirima i graškom

SASTOJCI:

1 kg janjećih kotleta

800 g krumpira

10 g krupne soli

2 grančice ružmarina

300 g ljutike

30 g meda

50 ml aceto balsamico

100 ml maslinova ulja

400 g graška

50 g pancete

30 g maslaca

20 g rotkvica


image
Janjeći kotleti sa pečenim pekarskim krumpirima i graškom
Saša Burić/Cropix



PRIPREMA:

Kapulu očistiti, narezati na četvrtine te začiniti solju, medom, aceto balsamicom i maslinovim uljem. Krumpire oguliti, narezati na deblje ploške i posoliti.

Janjetinu u komadu začiniti krupnom soli i paprom.

Potom sve staviti u duboki pekač i preliti maslinovim uljem, pa dodati prethodno začinjenu kapulu i grančice ružmarina.

Zatim prekriti aluminijskom folijom i staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C.

Nakon 60 minuta skinuti foliju i peći još sat vremena dok se ne stvori zlatna korica.

Pred kraj pečenja skuhati grašak, pa ga potom kratko prepržiti na maslacu uz dodatak pancete.

Narezane kotlete servirati na pladanj s prilozima te ukrasiti tanko rezanim rotkvicama i ružmarinom.


image
HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 22:03