StoryEditorOCM
HranaZA SVAKO DOBA DANA

Sezona je tikvica, a vi tražite novu inspiraciju za jelo u kojemu ćete ih upotrijebiti? Naribajte ih, zamutite smjesu, danas se počastite savršenim palačinkama

Piše M.P.
24. lipnja 2021. - 09:37

Tko od nas ne voli palačinke? Valjda nitko. Tko bi se bolje osjećao jedući one koje su ipak zdravija verzija i u kojima dobijamo sjajne nutrijente uz slasnost tijesta? Pa valjda svi.

I zato nas je u sezoni tikvica koja je taman krenula, a u kojoj smo ih već "lešavali", pohali i pekli, oduševio recept za jelo koje se može jesti kao prilog ručku i kao izvrstan doručak ili večera.


SASTOJCI 

- 3 jaja

- 350 ml mlijeka

- 100 ml mineralne

- 1 tikvica srednje veličine

- 5 dag masla

- 25 dag oštrog brašna

- sol i papar

- malo nasjeckanog svježeg kopra

- masnoća za pečenje


POSTUPAK

Tikvicu po želji ogulite, operite i naribajte. Posolite je i pustite da stoji 20 minuta kako bi pustila vodu. Zatim je iscijedite.

Razmutite jaja, posolite ih i popaprite. Dodajte...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 14:57