StoryEditorOCM
Hranaukusno i zdravo

Najbolja okrepa u zimske dane: povrtni gušti u pjatu juhe

Piše PSD.
27. siječnja 2016. - 14:21
Sve je ovo samo ne prava, oštra, kontinuirana zima, ona koju pamtimo po ledenoj buri, i umotavanju u šalove i kapute.

Možemo je se samo sjećati, prizivati tople peći, kamine i litre vrućeg čaja s limunom. No svejedno, njezinu izostanku usprkos, nitko nam neće zamjeriti neke od đakonija koje se tako lako nadovezuju uz ove prve mjesece u godini.

Bez obzira na visoke siječanjske Celzije, tijelo ipak traži okrepu, a što nam nju može bolje pružiti od dobre, hranjive, sočne juhe.Ima ih raznih, od kokošjih koji i mrtve dižu iz groba. Goveđih, janjećih, deliketesa i za najprobirljivije bonkuloviće.

Ribljih, koje mogu biti iznimno ukusne pa i onda kad na raspolaganju imamo i one jeftinije komade ribe. Sjeća li se tko juhe od morskog kamena?  Neki stari Dalmatinci i dandanas...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:06