A tko je rekao da je šparogama najbolje završiti samo u salati, s tvrdo kuhanim jajima. Ma dajte molim vas, na sto se načina u njima može guštati.
Mogu se omotati u pršut, završiti u tjestenini, okupati se u divnom umaku, i same postati njegov glavni dio. A što su tek dobre s pečenim jajima u fritaji, a tek u proljetnim juhicama. Ma da ih samo iskušate u detox napitku.
Možda u rižotu, ili muffinima od šparoga? A da ih degustirate u piti u kojoj ćemo ove predivne, zdrave proljetne darove prirode spariti s blitvom. Eto, to vam je naš današnji prijedlog.
Pita od šparoga i blitve
Sastojci:
Gotove kore
Ulje
1kg blitve
½ kg šparoga
2 jaja
100 g riže
2 žlice kiselog vrhnja
Sol, papar
Pripremiti gotove kore, staviti tri lista na krpu, poškropiti ih uljem da se slijepe. Pod dvije još sta...