StoryEditorOCM
Hranaljetna spiza

Ako balancane jedete samo pohane i na grillu, sigurno niste čuli za ovaj recept! Otkrivamo starinsko jelo nevjerojatnog okusa, savršeno ide uz manistru, palentu ili kao prilog mesu

Piše T.S.M.
13. srpnja 2019. - 13:11
shutterstock_692134588

Kako spremate balancane? Vjerojatno vam obično završe na grillu ili pohane, možda ih povremeno dodate šalši od poma, no vjerojatno ih ne spremate na ovaj način, a vjerujte nam, trebali biste. Jelo je iznimno aromatično i dosta jednostavno za pripremu, a riječ je o starom napolitanskom receptu za melanzane al funghetto ili mulignane a fungetiello, odnosno balancane na način na koji se spremaju gljive.

Posebnost je ovog jela što savršeno nadopunjuje druga pa ga možete dodati tjestenini ili riži, jako je fino s palentom i na bruschettama, a super se slaže i s pečenim ili lešo mesom. 

Evo recepta koji je najbliži starinskom originalu, dovoljan je za 4 osobe.

Melanzane al funghetto

600 grama balancana
200 gram cherry pomica
2 češnja češnjaka
1 žlica maslinova ulja
suncokretovo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 08:57