StoryEditorOCM
Društvena mrežaSTRAŠNA SUDBINA

Popularni srpski voditelj Hrvatima digao živce, uvrede ne staju! A oca novinara su mu zvjerski ‘91. smaknuli na Baniji

Piše SCENA SD
26. lipnja 2024. - 11:48

Ognjen Amidžić voditelj je popularnog "Ami G Showa" koji je ugostio tijekom jako uspješne karijere veliki broj slavnih i uspješnih osoba s ovog područja, među kojima su često puta bili i Hrvati.

No njegov komentar naj mreži X nakon bolnog poraza kojeg je nogometna reprezentacija Hrvatske doživjela na Europskom prvenstvu digao je mnogima živce i "užgao" komentatore.

"E, hvala Bogu" - napisao je ondje, naime, Ognjen Amidžić.

Story piše kako su zbog iznesenog stava Amidžića zapljusnule brojne uvrede revoltiranih Hrvata. Prozivke su mu nastavile stizati i nakon objave koju je posvetio reprezentaciji Srbije.

"Bolje ovako, da se ne mučimo" - ustvrdio je Amidžić, a napadi s hrvatske strane su se nastavili.

"Karma je čudo. Jučer si slavio kiks Hrvatske", glasio je jedan komentar, a na njega se Amidžić grohotom nasmijao.

Voditeljev gnjev prema Hrvatima, piše Story, uzrokovan je mučnim ubojstvom njegova oca na Baniji, gdje je bio novinarskim poslom i izvještavao. Ognjen Amidžić, ni njegova obitelj, nikad nisu saznali tko je likvidirao njegovog oca i još trojicu njegovih kolega.

Pored Ognjenovog oca Zorana Amidžića Amidže, tog 9. listopada 1991. godine, na Baniji na novinarskom zadatku ubijene su i njegove kolege iz dopisništva RTS-a u Šapcu - Bora Petrović, Dejan Milićević i Sretan llić. Likvidirani su u zasjedi na putu Petrinja-Glina.

Na njihov automobil ispaljeno je više od 300 metaka. Nekoliko dana nakon ubojstva u hrvatskom "Slobodnom tjedniku" objavljena je priča napisana od bilješki koje je Amidžić u trenutku pogibije nosio u torbi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 12:42