StoryEditorOCM

Manekenka se fotografirala kraj gradskog spomenika, a na kraju će zbog minice i dekoltea pet godina u zatvor!

Piše MOZAIK SD
28. ožujka 2024. - 07:34

Manekenka Pim Apatsara morat će na pet godina u zatvor jer se fotografirala u minici na kraljevskom spomeniku u Tajlandu, prenosi New York Post. "Molim vas, posjetite moj grad", napisala je manekenka uz fotografiju na kojoj pozira u kratkoj smeđoj suknji s prugastim donjim rubljem i crvenom majicom ispred kipa kralja Rame. Fotografija je to koja je razbjesnila mještane u pokrajini Buriram.

Mještani su pozvali policiju, a policijski zapovjednik Rutthaphol Naowarat naredio je potragu za Pim i pozvao je u glavnu policijsku postaju. Pim se kasnije ispričala zbog svoje fotografije i rekla da je htjela fotografijom potaknuti ljude da posjete grad. Priznala je da je sama snimila fotografiju i podijelila je te da nije namjerno htjela narušiti sliku te provincije, piše Jutarnji list.

"Ubrzo nakon što sam objavila slike na svom profilu na društvenim mrežama, dobila sam žestoke kritike od ljudi. Neke od njih su bile usmjerene na moje roditelje, što je bilo nedopustivo, jer nisam znala da je to što sam učinila zločin. Nisam dobro razmislila što sam učinila. Ispričala sam se i upozorila druge da budu oprezni kada objavljuju nešto što uključuje ljudska uvjerenja i osjećaje", rekla je Pim.

"Utvrđeno je da je njezino ponašanje utjecalo na poštovanje i uvjerenja stanovnika, što je izazvalo veliki bijes. Stoga je pozvana na ispitivanje, optužena je za pornografiju s kaznom zatvora do pet godina, novčanom kaznom do 100.000 bahta (4000 dolara), ili oboje, te javnu opscenost s novčanom kaznom do 500 bahta (20 dolara)", kazao je Chamras Sirileang, načelnik policije.

Inače, Tajlanđani su poznati po podređenosti svojoj monarhiji i njezinoj povijesti. Strogo nametnuti zakon sprječava bilo koga da kritizira ili vrijeđa kraljevsku obitelj.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 10:28