StoryEditorOCM
Društvena mrežaOSTVARILA SAN I ZABAVILA SE

Jelena Rastočić je danas novinarka Nove TV, a završila je srednju obrtničku školu u Splitu: Imali smo izvrsne profesore, puno smijeha i praktičnog znanja!; Reagirala je zbog društvene ‘opsjednutosti gimnazijama i prosjecima...‘

Piše M.P.
9. rujna 2021. - 11:58
Jelena Ratočić: Što sam htjela naučiti, uzela sam knjigu i naučila! Zato mi je žao klinaca koji misle da ako izaberu teži put neće dobro proći!Facebook

U to nam se sve pretvorilo. U opsesiju hoće li nam djeca upisati željenu gimnaziju, hoće li zadržati najbolji prosjek, hoće li upasti na željeni faks.

Malo tko priča kako mu je zaista u srednjoj, kakva je ekipa, kakvi su profesori. Je li uopće najljepše doba ostalo đačko, ono iz vremena pjesmice "od kolijevke pa do groba".

No to je sad puno šira priča, a na jedan aspekt ovog društvenog fenomena osobnom ispoviješću se referirala novinarka Nove TV, Jelena Rastočić, potaknuta zacijelo i ovotjednom reakcijom kolegice Ivane Paradžiković, razočarane što njezin sin, sa zaista dobrim prosjekom, nije uspio upisati favoriziranu gimnaziju.

Objavu Jelene Rastočić s Facebooka prenosimo u cijelosti:

"Čitam neke tekstove o školama, upisima i prosjecima. Ja sam bila odličan učenik. ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:29