StoryEditor
Auto motone robuje papirima

Vozač čitavih 50 godina vozio bez vozačke dozvole i osiguranja, iznos ‘jubilarne nagrade‘ odredit će mu javno tužiteljstvo

Piše PSD
6. travnja 2022. - 13:38

Neimenovanog starijeg muškarca (70) policajci u engleskom Staffordshireu zaustavili su radi rutinske provjere. Kako prenosi BBC, netko je možda i ranije prijavio vlasnika kombija.

Policajci su od vozača zatražili identifikacijske dokumente i dokaz o osiguranju, ali on im je rekao da takvih dokumenata nema. Zapravo, nikada nisu postojali. Pola stoljeća je čovjek vozio javnim cestama, a nije mu bilo u planu dobiti dozvolu. Nikada nije platio ni osiguranje, piše HAK revija.

Kad ga je policija pitala što se dogodilo i zašto nema ni osiguranje ni vozačku dozvolu, muškarac je samo slegnuo ramenima. Stariji vozač se spremao uključiti na autocestu prije nego što ga je policija zaustavila. Na kamionu je nosio oslikane palete.

image

Vjerojatno se ni najstariji britanski policajci ne sjećaju vozača s dužim vremenom provedenim bez dozvole

Tolga Akmen/AFP

Muškarac je vozio britanskim cestama još od tinejdžerske dobi. Policija je muškarca prijavila da nema vozačku dozvolu, a oduzeto mu je i vozilo. Njegov slučaj bit će proslijeđen tužiteljstvu na daljnju istragu.

Vožnja bez osiguranja u Velikoj Britaniji nosi kaznu od 300 funti. Također uhvaćenima daje šest kaznenih bodova na vozačkoj dozvoli. Sud ima pravo odrediti svaku novčanu kaznu koja se čini prikladnom. Moguće su i druge mjere poput zabrane vožnje, piše HAK revija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2022 12:00