StoryEditor
Auto motoSUZUKI SX4 S-CROSS

Obiteljski crossover postao je istinski SUV, moćnog izgleda i visokog stupnja funkcionalnosti

30. studenog 2021. - 06:32

Suzuki je predstavio potpuno novi SX4 S-Cross druge generacije, koji je doživio preobrazbu iz obiteljskog crossovera u suvremeni SUV. Novi S-Cross postao je istinski SUV, moćnog izgleda i visokog stupnja funkcionalnosti. Naime, iza snažnog i upečatljivog dizajna u novom S-Crossu kriju se impozantna snaga, visoka učinkovitost, pogon na sve kotače, te najnoviji sigurnosni sustavi, kao i brojna komunikacijska tehnologija.

Impozantna prednja maska u piano crnoj boji, koja podsjeća na većeg rođaka Acrossa, savršeno se stapa s elegantnim LED svjetlima i brojnim srebrnim detaljima, kako bi se stvorio upečatljiv SUV-ovski izgled. S boka gledano, četvrtasti prednji i stražnji obrubi kotača, zajedno s brojnim SUV detaljima, jasno ukazuju što ovaj auto sve može. U prostranoj kabini, udobno i sigurno, može se smjestiti pet odraslih osoba, dok prtljažni prostor velikog kapaciteta, od čak 430 litara, nudi vrhunsku prilagodljivost i istinsku podršku za sve raznorazne aktivnosti na otvorenom, odnosno u slobodno vrijeme.

Interijer je trodimenzionalnog oblika koji odgovara karakteru moćnog terenca. Na središnjoj konzoli nalazi se veliki, višenamjenski 9-inčni audio sustav s HD zaslonom koji je kompatibilan s Apple CarPlay® i Android Auto™ i pruža funkcije podrške u vožnji kao što su informacije o vozilu i prikaz slike kamere. I unutrašnjost i eksterijer imaju hrabar stil koji vozača ispunjava samopouzdanjem i osjećajem sigurnosti. Panoramski krov i ergonomski dotjerana unutrašnjost još više poboljšavaju doživljaj vožnje i nesputanosti.

Potpuno novi S-Cross prepun je napredne tehnologije koja vožnju čini udobnom i ugodnom, dok vozaču nudi realnu dozu samopouzdanja. Od učinkovite izvedbe 1,4-litrenog BoosterJet turbobenzinskog motora i njegova 48-voltnog blagog SHVS hibridnog sustava, pa sve do povjerenja koje pak nudi ALLGRIP Select 4x4 pogon i mnoštva inteligentnih sigurnosnih sustava.

Dakle, novi Suzukijev SUV pokreće 1,4-litreni turbobenzinski motor od 129 KS uz okretni moment od 235 Nm s izravnim ubrizgavanjem. Njegov turbopunjač sabija stlačeni zrak u cilindre, kako bi maksimizirao okretni moment pri niskim okretajima. S druge pak strane, njegov sustav izravnog ubrizgavanja optimizira količinu, vrijeme i tlak goriva kako bi poboljšao performanse i učinkovitost.

I druga generacija S-Crossa opremljena je 48-voltnim blagim SHVS hibridnim sustavom. U normalnim uvjetima vožnje sustav smanjuje potrošnju goriva smanjenjem okretnog momenta koji se kompenzira s električnim motorom. S druge strane, kada sustav otkrije da je vozaču potrebno što brže ubrzanje, torque-fill kontrola i torque-boost značajka dodatno povećavaju odziv, glatkoću i ubrzanje, pri čemu motor dobiva snagu dodatnih 12 „konja“.

Četiri lako upravljiva načina rada (Auto, Sport, Snow i Lock) čine ALLGRIP Select praktičnim za odabir 4x4 pogona, koji najbolje odgovara uvjetima vožnje. Elektronički kontrolirani 4x4 sustav konstantno prilagođava količinu okretnog momenta isporučenog na stražnje kotače, te koristi ESP®, snagu motora, servoupravljač i druge sustave u vozilu za što bolju učinkovitost i realizaciju ovih četiriju načina vožnje.

Uz funkcije podrške u vožnji, kao što su autonomno kočenje u slučaju nužde, prepoznavanje prometnih znakova, sprječavanje napuštanja trake i prilagodljivi tempomat sa stop & go, potpuno novi S-Cross ima funkcije podrške pri parkiranju, kao što su kamera za 360 pogled i upozorenje na stražnji križni promet. Prvi primjerci novog S-Crossa trebali bi se pojaviti na tržištu već krajem ove godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. siječanj 2022 12:44