StoryEditorOCM

nastavak polemikeVlasnik uljare: Nije bilo vrijeme da se prerađuju masline izvađene iz vode. Bakota: Spreman sam ići i na detektor laži

Piše Dijana Turić
10. studenog 2021. - 14:07

- Tog dana kada nam je došao Bakota, u uljari je nastala gužva i nismo imali kapacitete za određene količine maslina, a on je galamio na naše zaposlenike. Jednostavno smo prvo morali preraditi svježe masline koje su maslinari donijeli i nije bilo vrijeme da se prerađuju masline izvađene iz vode jer one imaju poseban miris - kazao nam je pretprošlog tjedna vlasnik uljare Podgora Darko Acinger i to nakon što je makarski maslinar Ivan Bakota zaposlenike optužio za dikataturu jer mu je termin za preradu maslina bio u subotu ujutro, a oni su ga naručili za 2 sata iza ponoći.

Ova priča sada je dobila nastavak pa nam se ponovno obratio Bakota koji tvrdi da iz uljare Podgora lažu da je on lani kod njih prerađivao masline i da je bio bahat prema zaposlenicima jer se ovoga puta cijeli razgovor i termin za preradu maslina odvijao telefonski. Kako kazuje ljutiti Bakota, u Podgoru nije niti dolazio.

Ne kupim s poda

- Iz uljare me uopće nisu obavijestili koji su njihovi uvjeti prerade maslina za uljare čija ulja idu na natjecanja, a sve razgovore smo obavljali telefonski. Usput, takvi maslinari tri puta tretiraju masline i poliju travu Cidokorom, a ja nikada nisam skupio maslinu s poda, a kamoli je nečim tretirao. Sve prošle godine su prerađivali masline iz vode jer su imali konkurenciju u dvjema makarskim uljarama koje su sada zatvorene, a konkurencije sada nemaju pa mogu raditi što hoće - kazuje Bakota, koji poziva radnika uljare kojeg je navodno vrijeđao.

- Spreman sam otići i na poligraf, a na kraju im ipak želim srdačan pozdrav i poslovni uspjeh uz drugarski pozdrav - ne doviđenja, već zbogom zauvijek - kazuje Bakota.

30. lipanj 2024 08:30